Silný vietor v západnej časti Slovenska ničil stromy a spôsoboval rozsiahle škody

NETKY.SK • 10 Apríl 2024, 20:00 • 2 min
Silný vietor v západnej časti Slovenska ničil stromy a spôsoboval rozsiahle škody

S ochladením a rozpadávajúcim sa studeným frontom v stredu 10. apríla znova dorazil aj silný vietor. Ten hlavne na západe Slovenska už spôsobuje aj prvé škody. Výjazdy mali hlavne bratislavskí dobrovoľní hasiči.

slovakia

left justify in out

Dnešné počasie u nás ovplyvňuje rozpadávajúci sa studený front, ktorý v noci a dopoludnia postúpil nad naše územie. Okrem ochladenie priniesol znova aj silný vietor, ktorý na západom Slovensku už spôsobuje prvé škody.

Podľa predpovede môžu nárazy vetra dosiahnuť až 85 km/h. Zatiaľ najsilnejší náraz namerali v Nitre a Kolibe v Bratislave a to zhodne 68,4 km/h, v Hurbanove 54 km/h a na stanici Bratislava - Ivanka 48,8 km/h. Takýto silný vietor už pácha aj prvé škody.

Pozor si treba dávať hlavne na popadané konáre zo stromov, prípadne aj menšie predmety, ktoré môžu "lietať" vo vzduchu. Silný vietor môže aj polámať staršie či vyschnuté alebo škodcami napadnuté stromy.

Silný severný vietor, ktorý fúka hlavne na západnom Slovensku, ale aj v časti Východoslovenskej kotliny, bude postupne ustávať až s príchodom večera. Na ostatnom území Slovenska je chladnejšie, ale pokojnejšie počasie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: iMeteo.sk, Foto: Ilustračná (Zahori.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies