Silné dažde a povodne zabili v Pakistane najmenej 30 ľudí. Ďalší sú zranení

NETKY.SK • 15 Apríl 2024, 14:00 • 2 min
Silné dažde a povodne zabili v Pakistane najmenej 30 ľudí. Ďalší sú zranení

Najmenej 30 ľudí zahynulo a niekoľko ďalších utrpelo zranenia pri incidentoch súvisiacich s dažďom za posledných 48 hodín v Pakistane, uviedol v nedeľu 14. apríla Národný úrad pre riadenie katastrof (NDMA).

slovakia

left justify in out

Najhoršie postihnutým regiónom bola východná provincia Pandžáb, kde v dôsledku silných dažďov, ktoré za posledných 48 hodín zasiahli rôzne okresy provincie, prišlo o život 17 ľudí a ďalších šesť utrpelo zranenia, uviedol predstaviteľ NDMA Muhammad Umar.

V juhozápadnej provincii Balúčistan zahynulo v dôsledku bleskov a silných dažďov osem ľudí. V severozápadnej provincii Chajbar Pachtunchvá zahynulo najmenej päť ľudí a viac ako 10 ďalších utrpelo zranenia, uviedol úradník a dodal, že medzi obeťami sú aj ženy a deti.

Prívalové dažde tiež poškodili niekoľko domov v niektorých častiach krajiny a úrady evakuovali uviaznutých ľudí na bezpečnejšie miesta. Silné dažde spôsobili aj dopravné zápchy na hlavných cestách a diaľniciach.

Úrady vyzvali občanov a turistov, aby sa niekoľko dní vyhýbali zbytočným cestám v postihnutých okresoch. NDMA spolu s ďalšími civilnými zložkami a dobrovoľníkmi začali v postihnutých oblastiach záchranné a pomocné operácie.

Pakistanský meteorologický úrad predtým predpovedal v niektorých častiach juhoázijskej krajiny až do pondelka silné dažde s búrkami a uviedol, že silné zrážky môžu spôsobiť prívalové povodne a zosuvy pôdy a poškodiť porasty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: AFP via Getty Images
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies