V celoplošnom testovaní nám pomôžu aj Rakúšania či Maďari

NETKY.SK • 30 Október 2020, 18:00 • 2 min
V celoplošnom testovaní nám pomôžu aj Rakúšania či Maďari

Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) sa poďakoval Budapešti a Viedni za pomoc pri operácii Spoločná zodpovednosť.

slovakia

left justify in out

200 zdravotníkov príde na celoštátne testovanie obyvateľstva z Maďarska. Pre jazykovú blízkosť budú zaradení do okresov Levice, Komárno, Trebišov a Nitra.


„Náš minister vnútra požiadal maďarského kolegu o 50 zdravotníkov, ktorí nám pomôžu pri celoštátnom testovaní. Maďarsko zareagovalo tak, že ich vyšle 200. Vítam, že tak Rakúsko ako aj Maďarsko aj týmto spôsobom ukázali, čo pre nich znamenajú dobré susedské vzťahy,“ povedal Korčok počas slovnej výmeny s maďarským ministrom zahraničných vecí Pétrom Szijjártóm.

 


Do testovania sa zapoja aj Rakúšania. Pôjde o 33 vojenských medicínskych profesionálov. Minister zdravotníctva Marek Krajči informoval aj o tom, že nám pomôžu aj zdravotné sestry z nemocnice v Třinci.

Celoplošné testovanie s názvom Spoločná zodpovednosť prebehne od 31. októbra do 1. novembra na celom území Slovenska. Cieľom akcie je odhaliť infekčných ľudí nakazených novým koronavírusom, aby tak následne mohli byť izolovaní v domácej karanténe. Má sa tak prispieť ku spomaleniu nákazy a odľahčeniu nemocníc.

 

img

 

Pozrite si aj slová prezidentky Zuzany Čaputovej o celoplošnom testovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies