Švédsky hotel celý z ľadu oslavuje tridsiate výročie

NETKY.SK • 18 December 2019, 15:52 • 2 min
Švédsky hotel celý z ľadu oslavuje tridsiate výročie

JUKKASJÄRVI - Vo Švédsku sa na zimu opäť otvára ikonický ICEHOTEL. Na jeho tohtoročnej podobe sa podieľalo 33 umelcov zo 16 krajín sveta, miestnosti sú inšpirované napríklad divadlom alebo skrýšou mačkovitej šelmy.

slovakia

left justify in out

Stavba zhotovená z ľadu a snehu navyše tento rok oslavuje tridsiate výročie. Za dobu svojej existencie už privítala cez milión návštevníkov, píše server Standard.

 

 

Dôležité sú detaily

ICEHOTEL v laponskej dedinke Jukkasjärvi tradične vyniká svojím detailným spracovaním. Každý rok na ňom pracujú rôzni umelci, čo sa odráža v jeho výslednej podobe - Každá izba má unikátny vzhľad a je inšpirovaná rôznymi výjavmi, často napríklad severskou mytológiou a podobne.

 

Tematické izby

Tento rok v hoteli návštevníci nájdu napríklad izbu nazvanú mačací brloh, v ktorom posteľ stráží šelma. Iná z miestností je inšpirovaná architektúrou gréckeho ostrova Santorini, ktorý pripomínajú malé domčeky so zaoblenou strechou a množstvo schodíkov.

 

 

Inde sa budú môcť nocľažníci vyspať na posteli, s ktorou susedí veľká ľadová socha mravca. Izba má evokovať život drobného hmyzu v podzemí. 

 

 

Slávny bar

Nechýba, samozrejme, ani tradičný ľadový bar pre všetkých hostí, ktorého atmosféru dokresľuje aj pôsobivé nasvietenie.

 

 

K stavbe ambiciózneho hotela sa každoročne použije zhruba tisícka ľadových blokov. Okrem toho, že sa dá v budove prespať, je možné si zakúpiť vstupenku len na jej prehliadku, vrátane tej so sprievodcom. ICEHOTEL je otvorený od polovice decembra do polovice apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies