PL: Ragnick s víťaznou premiérou na lavičke Manchestru United, Chelsea prehrala s West Hamom

NETKY.SK • 6 December 2021, 12:12 • 2 min
PL: Ragnick s víťaznou premiérou na lavičke Manchestru United, Chelsea prehrala s West Hamom

MANCHESTER – Úspešná premiéra Ralfa Ragnicka na lavičke Manchestru United. Červení diabli zvíťazili na domácej pôde najtesnejším možným výsledkom nad Crystal Palace. Kladivári zaskočili Chelsea a z londýnskeho derby si odnášajú 3 body.

slovakia

left justify in out

Hrdinom United sa stal Brazílčan Fred

Nemecký futbalový tréner Ralf Rangnick má za sebou úspešnú premiéru na lavičke Manchestru United. Jeho zverenci zdolali v nedeľu Crystal Palace 1:0 a v tabuľke anglickej Premier League sa s 24 bodmi posunuli na šieste miesto. O triumfe "červených diablov" rozhodol v 77. minúte presnou strelou z hranice šestnástky Fred.

Rangnicka potešilo, že United si prvýkrát v tejto sezóne udržali na Old Trafford čisté konto, spokojný bol najmä s výkonom v prvom polčase. "V úvodnom dejstve hralo moje mužstvo príkladne, skvele uplatňovalo pressing. K úplnej spokojnosti chýbal jeden či dva góly v súperovej sieti. Veľmi si cením, že sme neinkasovali. Naša defenzíva pracovala na jednotku," zdôraznil pre akreditované médiá Rangnick, ktorý sa s vedením klubu dohodol na zmluve do konca sezóny.

Dočasný kouč priznal, že v hre United sú ešte rezervy. "Určite je ešte čo zlepšovať. Musíme popracovať na tom, aby sme si čisté konto udržali častejšie a podávali stabilné výkony. Som však milo prekvapený, že po jedinom spoločnom tréningu sa náš tím prezentoval v zápase v takomto svetle. Bolo to oveľa lepšie, ako som očakával. Je na čom stavať."

 

 

West Ham v napínavom zápase zdolal Chelsea 3:2

"Modrí" viedli od 28. minúty, keď si na priamy kop Masona Mounta nabehol Thiago Silva a hlavičkoval do siete. V 40. min vyrovnal z pokutového kopu Lanzini, no do prestávky odchádzala s náskokom predsa len Chelsea. Ukážkovým volejom sa zaskvel Mount. Domácim sa však tesne pred uplynutím hodiny hry podarilo opäť vyrovnať, strelou z hranice šestnástky rozvlnil sieť Jarrod Bowen. Víťazný gól strelil v 87. minúte striedajúci Arthur Masuaku, obranca z Demokratickej republiky Kongo zaskočil brankára Mendyho exportnou strelou z uhla spoza šestnástky.

Zverenci trénera Thomasa Tuchela si pripísali iba druhú prehru v tejto sezóne najvyššej anglickej súťaže, predtým nestačili iba doma na Manchester City (0:1, 25. septembra). Ukončili tak osemzápasovú šnúru bez prehry. West Ham zvíťazil po troch dueloch a drží štvrtú priečku.

 

 

Dúbravka vychytal prvú výhru Newcastlu v tejto sezóne

Slovenský reprezentant Martin Dúbravka sa opäť postavil do brány Newcastlu a pomohol k prvému víťazstvu "strák" v ligovej sezóne. Dôležitý záchranársky súboj s Burnley rozhodol v 40. minúte Callum Wilson, keď sa chyby dopustil brankár hostí Pope.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies