AKTUALIZOVANÉ Alena Zsuzová opustila väznicu v Leopoldove, už ju však zadržala NAKA (Video)

NETKY.SK • 3 September 2020, 15:10 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Alena Zsuzová opustila väznicu v Leopoldove, už ju však zadržala NAKA (Video)

LEOPOLDOV - Alena Zsusová, ktorú dnes Špecializovaný súd v Pezinku oslobodil spod obžaloby úkladnej vraždy mladého novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA).

slovakia

left justify in out

Alena Zsuzová, ktorú súd vyhlásil za nevinnú v prípade vraždy dvoch mladých ľudí si slobodu dlho neužila. Len pár minút potom, ako opustila väznicu v Leopoldove, ju zadržala NAKA. Informuje Polícia Slovenskej republiky na svojej facebookovej stránke. Tá mala sprostredkovať vraždu investigavívneho novinára. Na základe nepriamych dôkazov ju dnes vyhlásil za nevinnú. 

 

 

Kočnerova volavka

Zsuzová však figuruje aj v iných závažných kauzách. Dôvodom, prečo opäť skončila v putách je prípad zavraždeného primátora z Hurbanova Lászlóa Basternáka. Motívom tento vykonanej vraždy bol boj o kreslo primátora pred komunálnymi voľbami. 

 

img

 

Za tútú úkladnú vraždu už odsúdili strelca Štefana Kaluzu, ktorý si za mrežami odpykáva svoj 25-ročný trest. Vyšetrovatelia medzičasom zatkli a väzobne stíhajú aj Basternákovho politického rivala, Romana Ostružlíka. 

 

img

 

Opäť poputuje za mreže?

Ako informoval denníkn.sk Zsuzovú momentálne prevážajú do Nitry, kde prokurátor navrhne na jej opútovné vzatie do väzby. Prezident Policajného zboru SR (PZ SR) Peter Kovařík: „Rozsudok súdu 1.stupňa plne rešpektujem. S napätím budem očakávať rozhodnutie odvolacieho súdu. Tak ako verejnosť a rodina, ani ja necítim zadosťučinenie. Polícia s prokuratúrou urobili maximum pre zabezpečenie dôkazov a sme stále pripravení v tom pokračovať, keď to bude potrebné. Verím, že páchatelia neujdú spravodlivosti v prípade vraždy Jana a Martiny a ani v ostatných prípadoch, na ktorých intenzívne pracujeme. Dnes NAKA zadržala obžalovanú Alenu Z. v konaní pre prípravy medializovaných vrážd. Je to ďalší krok k tomu, že od presadzovania spravodlivosti neodstúpime.“

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona