Šeliga: Keď máte na dovolenku, tak nazbierate 40 eur na to, aby ste si zaplatili test!

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 13:22 • 2 min
Šeliga: Keď máte na dovolenku, tak nazbierate 40 eur na to, aby ste si zaplatili test!

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady za stranu Za ľudí Juraj Šeliga nevidí problém, aby si dovolenkári za testy na koronavírus platili.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V poriadku je podľa neho aj to, že väčšina mobilných odberových miest od začiatku júla zaniká. „Momentálne MOMky nepotrebujeme, pretože máme dobré čísla. Testy v princípe na Slovensku nepotrebujete, a zároveň, ak niekto má podozrenie, že je nakazený, tak v takomto prípade vám štát preplatí test. Ak chcete ísť do zahraničia na dovolenku, tak to sa mi javí, že asi keď máte na tú dovolenku, tak nazbierate tých 40 eur na to, aby ste si zaplatili ten test. To je v poriadku,“ povedal pred novinármi Šeliga, pričom zdôraznil potrebu očkovania proti ochoreniu COVID-19.

 

img

 

Prečítajte si: Boris Kollár: Sme rodina je proti tomu, aby sa pre očkovanie vytvárali dve kategórie ľudí

 

"Očkovanie je cesta, ako ochrániť nás všetkých pred Covidom, a tak vrátiť život do normálu. Je správne, ak štát motivuje ľudí, aby sa očkovali, a to či už finančne alebo rôznymi výhodami a úľavami. Slovensko má dostatok vakcín, nehovoriac o tom, že vakcíny sú bezplatné. Každý kto chce môže byť zaočkovaný," napísal na sociálnej sieti.

 

Mohlo by vás zaujímať: Parlament schválil očkovaciu prémiu a sprostredkovateľský bonus

 

Podľa Šeligu "každý kto má problém s platbou za testovanie sa môže zadarmo zaočkovať. Lockdown, zavreté prevádzky a továrne stoja slovenskú ekonomiku milióny eur denne. Očkovanie je jediná cesta ako vrátiť ekonomiku a život do normálu".

 

Súvisiaci článok: Vláda zatiaľ nezakáže vstup do reštaurácie ľuďom, ktorí nemajú očkovací preukaz

 

Štát má podľa jeho slov právo pozitívne diskriminovať očkovaných, pretože ide o diskrimináciu, ktorá je v prospech všetkých, keďže Covid 19 je smrtelná choroba. "Je to realizácia pozitívneho záväzku štátu chrániť život a zdravie občanov," dodal.

 

 

 

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies