V Petrohrade našli mŕtve telo vysokopostavenej úradníčky ministerstva obrany

NETKY.SK • 17 Február 2023, 08:35 • 2 min
V Petrohrade našli mŕtve telo vysokopostavenej úradníčky ministerstva obrany

V Petrohrade našli v stredu ráno mŕtve telo vysokopostavenej predstaviteľky ruského ministerstva obrany.

slovakia

left justify in out

Príčinou smrti bol údajne pád z výškovej budovy. TASR správu prevzala vo štvrtok z webových stránok týždenníka Newsweek a stanice Rádio Sloboda (RFE/RL). Mŕtva Marina Jankinová (58) bola vedúca finančného riadenia ruského ministerstva obrany pre Západný vojenský okruh. Polícia na balkóne na 16. podlaží našla jej dokumenty i osobné veci. Newsweek však tieto informácie nebol schopný bezprostredne potvrdiť.

 

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie sa k správam o Jankinovej smrti ešte nevyjadril. Jankinovej smrť na sociálnej sieti potvrdil aj poradca ukrajinského rezortu vnútra Anton Geraščenko. V angličtine napísal, že vypadla z okna a pripomenul, že to nebolo prvé úmrtie ruského vysokopostaveného predstaviteľa za posledný rok. V pondelok 13. feburára našli v dome v obci neďaleko Moskvy telo bývalého námestníka náčelníka hlavného velenia ministerstva vnútra pre boj s extrémizmom, generálmajora Vladimira Makarova. Údajne spáchal samovraždu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies