Facebook prišiel o osobné dáta tisícov zamestnancov

NETKY.SK • 15 December 2019, 12:01 • 2 min
Facebook prišiel o osobné dáta tisícov zamestnancov

Osobné dáta takmer 30 000 terajších aj bývalých amerických zamestnancov spoločnosti Facebook ukradol minulý mesiac neznámy zlodej z automobilu jedného z pracovníkov firmy. Informovala o tom agentúra Bloomberg. Z auta zmizlo niekoľko pevných diskov, na ktorých boli dáta uložené v nezašifrovanej podobe.

slovakia

left justify in out

Údaje zahŕňali aj čísla ich bankových účtov

Podľa hovorkyne Facebooku boli na diskoch uložené informácie o menách a platoch ľudí, ktorí v amerických kanceláriách spoločnosti pracovali v roku 2018. Údaje zahŕňali aj čísla ich bankových účtov a čiastočne aj dáta o sociálnom zabezpečení, informoval portál novinky.cz. Žiadne informácie o užívateľoch na dátových nosičoch nie sú, uviedla hovorkyňa.
 

img

 

Krádež sa stala ešte minulý meisac

Podľa vyšetrovateľov nebola krádež cielená, zlodej zrejme netušil, čo v aute našiel. Krádež sa stala 17. novembra, postihnutí pracovníci Facebooku boli ale informovaný až v minulých dňoch, uviedla agentúra. Zamestnanec firmy, z ktorého auta disky zmizli, pracoval vo mzdovom oddelení Facebooku a pevné disky z pracoviska odniesť nesmel. Po páchateľovi americká polícia zatiaľ neúspešne pátra, napísala agentúra Bloomberg.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona