Knižnica prinesie seniorom a zdravotne postihnutým knihy až domov

NETKY.SK • 11 Január 2022, 12:31 • 2 min
Knižnica prinesie seniorom a zdravotne postihnutým knihy až domov

TRNAVA – Bezplatné doručovanie kníh ľuďom nad 65 rokov a zdravotne znevýhodneným čitateľom zaviedla Knižnica Juraja Fándlyho (KJF) v Trnave. Je to, ako uviedol jej riaditeľ Pavol Tomašovič, jeden z darčekov, ktoré pripravili v roku 2022 v rámci 95. výročia založenia prvej verejnej knižnice v meste Trnava a 70. výročia založenia Okresnej ľudovej knižnice. Využívať ho môžu obyvatelia mesta.

slovakia

left justify in out

„Službu s názvom Knihy až k vám domov zabezpečujeme prostredníctvom dobrovoľníkov, ktorí sa nám pred časom prihlásili na výzvu na spoluprácu,“ povedal Tomašovič pre TASR. Využiť ju môžu registrovaní čitatelia knižnice, neregistrovaní môžu tiež požiadať o donášku kníh, pri prvej donáške potom vyplnia prihlášku za čitateľa.

 

img

 

Rozvoz sa bude robiť vždy vo štvrtok od 10.00 do 14.00 h, takto si možno knihy požičiavať raz mesačne vrátane zaslania kníh späť.

 

„Objednávky na daný týždeň uzatvárame počas utorka,“ uviedol riaditeľ KJF. Knihy, ale tiež aj zvukové knihy, si možno vybrať z online katalógu, alebo sa spojiť s pracovníkmi knižnice telefonicky či e-mailom. V jednej donáške je možné požičať si maximálne päť klasických kníh. Čitatelia oddelenia pre nevidiacich a slabozrakých si môžu požičať najviac 20 audiokníh.

 

Možno vás zaujme: Už čoskoro poputujú pohľadnice do vesmíru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies