Šejk Jassim sa má v októbri stať novým majiteľom Manchestru United

NETKY.SK • 23 August 2023, 12:47 • 2 min
Šejk Jassim sa má v októbri stať novým majiteľom Manchestru United

MANCHESTER - Katarský šejk Jassim bin Hamad Al-Thani by sa mal stať novým majiteľom anglického futbalového klubu Manchester United. Podľa informácií denníka The Sun ho oficiálne prevezme v prvej polovici októbra.

slovakia

left justify in out

Súčasní majitelia United - rodina Glazerovcov - si klub cenia na šesť miliárd libier, ktoré je Jassim ochotný zaplatiť. Glazerovci vlastnia United od roku 2005 a v podstate odvtedy čelia veľkej kritike fanúšikov. Navyše, podľa posledných finančných správ má klub dlh 725 miliónov libier, čo je najviac od roku 2010.

 

Jassim má v pláne zmodernizovať domovský štadión Old Trafford i tréningové centrum klubu. Záujem o kúpu "červených diablov" mal aj britský miliardár Jim Radcliffe, majiteľ chemickej spoločnosti Ineos a veľký fanúšik United. Údajne však nechcel plné vlastníctvo a Glazerovcom plánoval nechať menšinový podiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / The Sun Foto: Man Utd / Qib.com.qa
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies