Táto pesnička vás presvedčí, že nič nie je nemožné

NETKY.SK • 25 November 2020, 06:01 • 2 min
Táto pesnička vás presvedčí, že nič nie je nemožné

Na vychutnávanie si hudby človek nemusí mať ani šikovné ruky, s ktorými by vyhrával na hudobnom nástroji, dokonca sa nevyžaduje ani anjelský hlas, vďaka ktorému by sa bezchybne zaspieval každý tón.

slovakia

left justify in out

Na dosiahnutie skutočného zážitku pri piesni stačí mať otvorený sluch a aspoň kratučký čas na zžitie sa s hlavnou i vedľajšou myšlienkou.


Má svoj príbeh
Poslucháč môže objaviť posolstvo, ktoré pisateľ textu vložil do riadkov a často je skryté tomu, kto hľadá iba povrchnosť. Obzvlášť zimomriavky vyvolávajúce je zistenie, že každá pesnička má príbeh, ktorý sprevádzal jej vznik.


A výnimkou nie je ani tá, ktorej slová sú útechou a ktorá na zažiarenie čakala dlhšie než je zvykom.

 

Konečne výhra
Reč je o skladbe Way Maker, jej autorkou je gospelová speváčka Osinachi Kalu Okoro Egbu a rok 2020 si určite zapamätá. Jej dielo sa totiž konečne dočkalo uznania a získalo prestížne ocenenie najlepšia pieseň roka.

 

Výhra je potešujúca až dvojnásobne - nielenže je umelkyňa prvou osobnosťou z Nigérie, ktorá si prevzala cenu v Amerike, navyše sa úspech dostavil až po uplynutí dlhočizných piatich rokov od skomponovania.
Áno, Way Maker bola napísaná v období roka 2015 a Sinach si spomína, že to bol august.
 

 

Ja som ten, ktorý...
Speváčka priznáva, že kým sa rodil text, Boh ju učil a viedol. Prechádzala na iný level v práci pre Neho, vstupovala do čohosi nového a nepoznaného. Pravdaže, spočiatku sa bránila, pretože rovnaká pozícia jej zabezpečovala pohodlie a vykročiť dopredu bolo predsa len riskantné.


Boh ju však ubezpečil, že je najvyšší čas posunúť sa ďalej a potešil ju pripomienkou, že nie je sama. On je neustále pri nej a je pripravený vytvoriť cestu tam, kde na pohľad žiadna nie je.

 

Jedna verzia za druhou
Pesnička Way Maker sa od príchodu na hudobnú scénu teší popularite a prespievali ju do viacerých jazykov, pokúšali sa o ňu všelijakí speváci či gospelové zoskupenia.
Mimoriadne obľúbená je, napríklad, verzia od Michaela W. Smitha.
 

 

A o čom teda pieseň je?
Je o dôvere v Boha, ktorý
pripravuje cestu,
plní, čo zasľúbil,
vykonáva zázraky
a poskytuje svetlo aj v temnotách.
Je to Boh, čo uzdravuje každé srdce, a preto mu patrí vďaka. Way Maker je do melódie vyliate uctievanie jediného, ktorý si ho zaslúži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies