Južnú Kóreu zasiahol silný tajfún, zranilo sa 26 ľudí

NETKY.SK • 23 September 2019, 11:53 • 2 min
Južnú Kóreu zasiahol silný tajfún, zranilo sa 26 ľudí

SOUL - Najmenej 26 ľudí utrpelo zranenia a zhruba 27.790 domácností sa ocitlo bez elektrickej energie v dôsledku silného tajfúnu, ktorý cez víkend zasiahol Južnú Kóreu. Informovala o tom v pondelok agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Tajfún Tapah ešte predtým zasiahol časť južných ostrovov Japonska, kde priniesol silné dažde a vietor, ktoré spôsobili záplavy a niekoľko menších zranení.

 

Juhokórejské ministerstvo vnútra uviedlo, že tajfún tiež v nedeľu a pondelok priniesol silné zrážky s vetrom do juhokórejských miest.

 

 

Podľa ministerstva jedna osoba utrpela vážne zranenia a 25 ľudí menšie zranenia. Niektoré juhokórejské médiá hlásili aj tri obete na životoch, ale podľa ministerstva žiadne z týchto úmrtí nespôsobil tajfún.

 

V dôsledku vyčíňania počasia v krajine zaplavilo cesty, poškodilo domy a bolo zrušených približne 250 letov na 11 letiskách.

Podľa juhokórejských meteorológov tajfún pravdepodobne priniesol ľahký dážď do východných pobrežných miest v Severnej Kórei, ale pravdepodobne tam nespôsobil škody.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies