Vláda ešte neodsúhlasila zvýšenie finančnej pomoci pre domáci cestovný ruch o 157 miliónov eur

NETKY.SK • 31 Marec 2021, 12:57 • 2 min
Vláda ešte neodsúhlasila zvýšenie finančnej pomoci pre domáci cestovný ruch o 157 miliónov eur

BRATISLAVA - Minister dopravy Andrej Doležal dnes informoval, že Vláda dnes ešte neodsúhlasila zvýšenie finančnej pomoci pre domáci cestovný ruch vrátane gastrosektoru. Andrej Doležal však dostal prísľub.

slovakia

left justify in out

Zvýšenie finančnej pomoci pre domáci cestovný ruch vrátane gastrosektoru by malo byť o 157 miliónov eur. Andrej Doležal od partnerov dostal prísľub, že kabinet by mal jeho návrh odobriť na budúcotýždňovom rokovaní. Podľa ministra Doležala treba pomoc cestovnému ruchu jednoznačne navýšiť, lebo doteraz schválená suma vo výške 100 miliónov eur vôbec nepostačí. Ako upozornil, situácia je veľmi vážna až dramatická, lebo keď pripravovali schému pomoci ešte minulý rok, nikto nepočítal s tým, že pandémia koronavírusu potrvá až tak dlho.

 

"Vláda na dnešnom rokovaní predbežne súhlasila s našou požiadavku o navýšenie financií určených na pomoc gastro prevádzkam a ďalším podnikateľom v sektore cestovného ruchu," napísal Doležal na sociálnej sieti.

 

img

Podľa ministra dopravy prepad tržieb v cestovnom ruchu bol obrovský a preto sa 100 miliónov eur vyčerpá už za kalendárny rok 2020. Aby sa dalo pomôcť subjektom z cestovného ruchu, ktoré nemohli fungovať ani v roku 2021, treba výšku pomoci navýšiť. Financie sú potrebné aj na pomoc pre väčšie firmy, aby mohli čerpať pomoc vo výške nad 200-tisíc eur v rámci pripravovanej veľkej schémy pomoci. Doteraz ministertvo dostalo okolo 6-tisíc žiadostí o pomoc, ale to len za obdobie od apríla 2020 do októbra 2020. Rezortpre nedostatok financií nemohol otvoriť výzvy za obdobie od novembra 2020 do marca 2021. „Podľa údajov, ktoré máme, už nemáme na ďalšiu pomoc alokované finančné prostriedky," dodal minister Doležal.

 

Možno vás bude zaujímať: Vláda nepodporila návrh rezortu dopravy na zriadenie povinnej štátnej karantény v hoteloch



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies