Šéf OSN pochválil pápeža, že nazval klimatické zmeny morálnym imperatívom

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 15:09 • 2 min
Šéf OSN pochválil pápeža, že nazval klimatické zmeny morálnym imperatívom

VATIKÁN - Šéf OSN Pan Ki-mun pochválil dnes pápeža Františka za to, že nazval globálne klimatické zmeny naliehavým morálnym imperatívom.

slovakia

left justify in out

Dodal, že nadchádzajúca pápežská encyklika spolu s novým kolom rokovaní OSN o klimatických zmenách v Paríži poskytne "bezprecedentnú príležitosť" na vytvorenie udržateľnejšej budúcnosti planéty.
     

Generálny tajomník OSN dnes otvoril Vatikánsku konferenciu o životnom prostredí, ktorá je dôležitou sprievodnou udalosťou pred vydaním encykliky v júni tohto roku.
     

Pan Ki-mun pred náboženskými lídrami vyhlásil, že existuje rozsiahly konsenzus medzi predstaviteľmi viery a vedcami o tom, že klimatické zmeny sú skutočné, že ľudstvo musí zmeniť svoje správanie, aby ich zastavilo, a že "ochrana nášho životného prostredia je naliehavým morálnym imperatívom a svätou povinnosťou všetkých veriacich".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies