Na Slovensku zahrá v lete najväčšia rock and rollová kapela AC/DC, ako predskokana si privezú americkú rockovú skupinu THE PRETTY RECKLESS!

NETKY.SK • 4 Apríl 2024, 10:56 • 2 min
Na Slovensku zahrá v lete najväčšia rock and rollová kapela AC/DC, ako predskokana si privezú americkú rockovú skupinu THE PRETTY RECKLESS!

AC/DC odohrajú 21 koncertov v desiatich európskych krajinách a v zozname nechýba ani Bratislava! Na Starom letisku Vajnory odpália legendy rocku 21. júla 2024 koncert v rámci turné POWER UP pomenovanom podľa ich posledného štúdiového albumu, ktorý sa dostal na prvé miesto v 21 krajinách sveta! Fanúšikov nažhaví predkapela, ktorou bude úspešná americká rocková skupina THE PRETTY RECKLESS!

slovakia

left justify in out

Skupina AC/DC odohrá toto leto 21 koncertov - v Nemecku, Taliansku,Španielsku, Holandsku, Rakúsku, Švajčiarsku, Anglicku, Slovensku, Belgicku, Francúzsku a Írsku. POWER UP je prvým turné skupiny v Európe po ôsmich rokoch. A po prvýkrát sa zastavia aj u nás na Slovensku!

AC/DC odohrali svoje prvé vystúpenie 31. decembra 1973 v nočnom klube Chequers v Sydney v Austrálii. Sú jednou z najvplyvnejších rockových skupín v histórii s vyše 200 miliónmi predaných albumov po celom svete. Ich Back In Black je „najpredávanejším albumom akejkoľvek kapely všetkých čias“ a „tretí najpredávanejší album akéhokoľvek interpreta“ s celosvetovým predajom 50 miliónov stále to pribúda. Kapelu AC/DC uviedli do Rock and Roll Hall of Fame® v roku 2003 a do Siene slávy Music Victoria Awards v ich rodnej Austrálii. Kapela pokračuje vo vypredávaní štadiónov na viacerých kontinentoch, predáva milióny albumov ročne a generuje streamy v miliardách. Na počesť 50-ročného kraľovania najväčšej rock and rollovej kapely na svete AC/DC vystúpia v zostave:  Angus Young na sólovej gitare, spevák Brian Johnson, rytmický gitarista Stevie Young, bubeník Mam Laug a nový bassgitarista, ktorý prevezme pochodeň za Cliffa Williamsa.

Ako predskokana na turne AC/DC potvrdili organizátori americkú rockovú skupinu THE PRETTY RECKLESS. Kapela pod vedením modelky a herečky Taylor Momsen založili v roku 2009 a už dávno napísala svoj vlastný úspešný príbeh. Na konte má vyše pol miliardy streamov a dva milióny predaných albumov. THE PRETTY RECKLESS sú žiadaní nie len u svojich fanúšikov , ale aj u kolegov hudobníkov. Minulý rok absolvovali turné s FOO FIGHTERS a teraz pricestujú spolu s AC/DC a ich turné "POWER UP"!
Stretneme sa 21. júla v Bratislave Vajnory - Staré letisko. Vstupenky sú dostupné na www.eventim.sk , www.oeticket.com , www.ticketportal.sk a na oficiálnych miestach predpredaja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Silvi Production
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies