Domáca MMA scéna bude bohatšia o ďalšiu organizáciu, GCF hlási návrat!

NETKY.SK • 10 Júl 2022, 17:03 • 2 min
Domáca MMA scéna bude bohatšia o ďalšiu organizáciu, GCF hlási návrat!

Rozmach bojových športov na Slovensku a v Českej republike je nespochybniteľný. Momentálnou jednotkou na trhu je organizácia Oktagon MMA, ktorej od tohto roka sekunduje Real Fight Arena promotéra Borisa Marhanského. Domáci trh sa však teraz rozšíri o „nového“ hráča.

slovakia

left justify in out

Usporiadateľ turnajov v MMA Gladiator Championship Fighting vstupuje do novej éry. Majiteľom ochrannej známky organizácie, ktorá v Česku v minulosti zorganizovala viac ako šesť desiatok turnajov, sa stáva spoločnosť GCF MMA, za ktorou stojí štvorica majiteľov, medzi nimi aj úspešný YouTuber Vladimír Kadlec, ktorý bude vykonávať funkciu promotéra.

 

 

Organizácia v tlačovej správe odkryla svoju históriu. Značka GCF bola dlhé roky spojená s menom Michala Hamršmída, ktorý je v súčasnosti predsedom Českého zväzu MMA.

 

„GCF je také moje dieťa. Stál som pri začiatkoch a dlhé roky som značku budoval. Aj preto som rád, že ju môžem odovzdať niekomu, kto mi predstavil jasnú víziu vývoja a verím, že sa vďaka tomu bude organizácia ďalej rozvíjať. Novým majiteľom sa budem snažiť maximálne pomáhať,“ vyjadril sa.

 

img

 

Okrem YouTubera Kadleca tvoria kvarteto majiteľov aj ďalšie zaujímavé mená. Radovan Hypš je podnikateľom v online prostredí, Matěj Kretík pôsobí v manažerskom tíme Jiřího Procházku. Štvrtým do partie je Josef Koukolíček.

 

„MMA je mojou vášňou už niekoľko rokov. Viac ako rok som sa dokonca pripravoval na svoj prvý profesionálny zápas, ktorý sa kvôli covidu napokon neuskutočnil. Teraz chcem prostredníctvom GCF svojim fanúšikom ukázať zákulisie domácich bojových športov a taktiež je potrebné objaviť nové talenty. Čakajú na nás neuveriteľné veci. Do konca tohto roku máme v pláne usporiadať dva až tri turnaje. V tom ďalšom by ich malo byť omnoho viac,“ sľubuje promotér, pričom všetky tohtoročné galavečery by mala v priamom prenose odvysielať stanica Nova Sport 2.

 

 

Kadlec hovoril aj o odlišnosti od konkurencie, ktorá je na československom trhu pomerne veľká.

 

„Rozhodne nebudeme nikoho preplácať, rozhodne v rámci GCF neuvidíte vankúšové bitky či súťaže v mrkaní. MMA berieme vážne, MMA milujeme, a tak aj budú naše turnaje vyzerať. Naším cieľom je pomôcť amatérom s prechodom do profesionálneho športu, kde aktuálne vidíme v Česku veľké rezervy.“

 

V GCF v minulosti zápasili mená ako Jiří Procházka, Lucie Pudilová, Michal Hamršmíd, Viktor Pešta, Karlos Vémola, Patrik Kincl nebo David Dvořák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona