Obchod: Reťazec H&M plánuje znovu otvoriť väčšinu svojich obchodov na Ukrajine

NETKY.SK • 24 August 2023, 20:00 • 2 min
Obchod: Reťazec H&M plánuje znovu otvoriť väčšinu svojich obchodov na Ukrajine

Štokholm - Švédsky reťazec Hennes & Mauritz (H&M), druhý najväčší maloobchodný predajca odevov na svete, plánuje aj napriek pokračujúcej vojne znovu otvoriť svoje obchody na Ukrajine. Spoločnosť vo štvrtok oznámila, že vedie intenzívny dialóg s partnermi a úradmi a od novembra plánuje postupne otvoriť väčšinu svojich obchodov.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA. Spoločnosť H&M, podobne ako mnohé iné medzinárodné skupiny, po ruskom útoku z februára 2022 zatvorila všetkých svojich deväť predajní na Ukrajine. Svoju činnosť na Ukrajine už medzitým obnovili viaceré západné reťazce, ako napríklad prevádzkovateľ siete reštaurácií rýchleho občerstvenia McDonald's. Presnú odpoveď na otázku, ktoré obchody a kedy otvorí, H&M neposkytol. Skupina iba uviedla, že vývoj naďalej monitoruje a pokračuje v prípravách na opätovné otvorenie väčšiny predajní, pričom za svoju najvyššiu prioritu považuje bezpečnosť spolupracovníkov a zákazníkov. Prvý ukrajinský obchod H&M otvorili v Kyjeve takmer presne pred piatimi rokmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: youtube
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies