Schwarzenberg: Úvahy o útoku na Irán sú hrou s ohňom

NETKY.SK • 16 November 2011, 00:23 • 2 min
Schwarzenberg: Úvahy o útoku na Irán sú hrou s ohňom

Schwarzenberg: Úvahy o útoku na Irán sú hrou s ohňom

slovakia

left justify in out

img

Český minister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg dnes po ukončení zasadania Rady Európskej únie pre zahraničné záležitosti úvahy o možných útokoch na Irán prirovnal ku hre s ohňom na benzínovej pumpe. 
Na otázku novinárov, aký je postoj Českej republiky v situácii, keď štáty ako Nemecko rezolútne odmietajú ideu silového ukončenia iránskeho jadrového programu, kým iné štáty EÚ ako napríklad Británia či Holandsko myšlienku útokov na Irán celkom nezavrhli, minister Schwarzenberg odpovedal podobenstvom o hre s otvoreným ohňom na benzínovej pumpe.
"Ak idete autom a zastavíte u benzínky, tak tam je obyčajne nápis, že sa vedľa pumpy nemá zaobchádzať s otvoreným ohňom či zapáliť si tam cigaretu. Lebo hrozí nebezpečenstvo výbuchu," uviedol Schwarzenberg a dodal, že z jeho pohľadu je oblasť Perzského zálivu, do ktorej patrí aj Irán, bohužiaľ jednou veľkou svetovou benzínovou pumpou. 
"Keď hovoríme o vojenskom zásahu, to by bola tá povestná zápalka," upozornil český šéf diplomacie na možné následky útokov na Irán. Dodal, že ak sa hovorí, že žiadna možnosť nesmie byť zmietnutá zo stolu, tak nech je to radšej iba v rovine vyjednávacích pozícií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies