Britská vláda čelí ďalšiemu škandálu pre prípad obťažovania

NETKY.SK • 2 Júl 2022, 09:00 • 2 min
Britská vláda čelí ďalšiemu škandálu pre prípad obťažovania

LONDÝN – Vláda britského premiéra Borisa Johnsona čelí ďalšiemu alkoholickému škandálu.

slovakia

left justify in out

Zástupca tzv. vládneho whipa alebo organizátora parlamentného diania „extrémne opitý“ obchytkával dvoch mužov v súkromnom klube pre členov Konzervatívnej strany v Londýne. TASR správu prebrala v sobotu od agentúry AP.

 

 

Chris Pincher, ktorého úlohou bolo udržiavať disciplínu medzi poslancami Konzervatívnej strany, vo štvrtok oznámil premiérovi Johnsonovi svoje rozhodnutie odstúpiť z funkcie. „V stredu v noci som toho vypil priveľa,“ napísal Pincher premiérovi. „Strápnil som seba a ďalších ľudí, čo naozaj nebolo mojím zámerom a za to sa ospravedlňujem Vám ako aj všetkým, ktorých sa to týka.“ Vo svojom liste takisto oznámil, že zostane pôsobiť v parlamente ako poslanec Konzervatívnej strany. To pobúrilo parlamentnú opozíciu, ale i niektorých členov vládnej strany.

 

 

Johnson spočiatku na výzvy pozastaviť Pincherovi členstvo v strane nereagoval, avšak v piatok pod tlakom ustúpil a súhlasil s jeho suspendovaním. Pincher tak do parlamentných lavíc za stranu Toryovcov viac nezasadne.

 

Pincher, už pritom raz z funkcie vládneho whipa odstúpil, v roku 2017 po sťažnosti, že obťažoval bývalého olympijského veslára a politika Konzervatívnej strany Alexa Storyho. Tomu mal sľubovať závratnú kariéru v strane pri tom, ako sa ho nevhodne dotýkal a vyhrnul mu košeľu.

 

Možno vás zaujme: Británia prisľúbila Ukrajine ďalšiu vojenskú pomoc v hodnote miliardy libier



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies