Buffon zlomil taliansky rekord

NETKY.SK • 29 September 2019, 11:40 • 2 min
Buffon zlomil taliansky rekord

TURÍN - Brankár Juventusu Turín Gianluigi Buffon prekonal v dueli 6. kola futbalovej Serie A proti SPAL (2:0) taliansky rekord Paola Maldiniho v počte klubových zápasov. Sobotňajšie stretnutie malo poradové číslo 903.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme ma to teší. Je to obrovské zadosťučinenie obzvlášť v takomto veku. Fyzicky aj psychicky sa cítim výborne a stále ma to nesmierne teší. Život je ku mne prívetivý a verím, že na tom mám svoj podiel aj ja. Náš tím neustále napreduje. Budujeme úspech kameň po kameni, od zápasu k zápasu a sme na správnej ceste. Dnes som mal navyše možnosť zahrať si s výnimočným hráčom. Matthijs de Ligt bol neustále sústredený a tvrdo pracoval počas celého zápasu, bol skrátka neuveriteľný od prvej minúty," upriamila legenda pozornosť na svojho spoluhráča. Aj on mal veľkú zásluhu na tom, že Buffon dokázal v rekordnom zápase udržať čisté konto, keď medzi jeho tri žrde letela počas 90 minút len jedna strela.

 

obrazok

 

V permanencii bol najmä jeho náprotivok. Albánec Etrit Berisha držal čisté konto až do 44. minúty, keď bol po priklepnutí Samiho Khediru prikrátky na strelu Miralema Pjaniča. Napriek skvelému výkonu ťahal loptu zo siete aj druhýkrát. V 78. minúte mu totiž po centri Paula Dybalu prekĺzla pomedzi nohy hlavička Cristiana Ronalda, ktorý sa vrátil do zostavy po tom, ako pre svalové problémy vynechal stredajší duel na ihrisku Brescie (2:1).

 

Úradujúcemu majstrovi patrí so 16 bodmi priebežná druhá priečka s dvojbodovu stratou na zatiaľ stopercentný Inter Miláno. Práve na ihrisko "nerazzurri" cestuje Juventus v nasledujúcom kole. Šláger 7. kola je na programe v nedeľu 6. októbra o 20.45 SELČ. Ešte predtým však musi "stará dáma" absolvovať utorkový skupinový zápas Ligy majstrov na ihrisku nemeckého Bayeru Leverkusen. SPAL je so ziskom troch bodov predposledný. O potrebné body v boji o záchranu môže zabojovať už v budúcom kole, keď v sobotu 5. októbra privíta na domácej pôde Parmu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies