Skutok sa nestal? Súd zastavil trestné stíhanie Dobroslava Trnku!

NETKY.SK • 13 Júl 2022, 14:54 • 2 min
Skutok sa nestal? Súd zastavil trestné stíhanie Dobroslava Trnku!

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I zastavil trestné stíhanie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku v kauze Gorila.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je premlčanie skutku po jeho prekvalifikovaní na prečin. Uznesenie nie je právoplatné. Prokurátor podal voči nemu sťažnosť. TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

„Okresný súd Bratislava I uznesením na hlavnom pojednávaní zastavil trestné stíhanie voči obžalovanému Dobroslavovi Trnkovi z dôvodu, že trestné stíhanie je neprípustné pre jeho premlčanie. Dôvodom rozhodnutia samosudcu Mareka Fila bolo, že niektoré dôkazy v podobe audionahrávok vyhotovených Marianom Kočnerom sú nezákonnými dôkazmi, na ktoré nie je možné v trestnom konaní prihliadať."

 

A dodal : „ Následkom toho vznikla dôkazná núdza v konaní, ktorú neodstránil ani výsluch znalca z odboru elektrotechniky na ustálenie presného času páchania skutku obžalovaným. Vzhľadom na uvedené samosudca prekvalifikoval trestný čin na prečin, s čím sa spája iná premlčacia doba päť rokov, pričom trestné stíhanie sa premlčalo v roku 2018. Obvinenému bolo znesené obvinenie až v roku 2019. Uznesenie nie je právoplatné. Prokurátor podal sťažnosť,“ uviedol Adamčiak.

 

Prečítajte si aj: Slovak Digital: „Slovákov čakajú problémy s občianskymi preukazmi." Ministerstvo vnútra sa bráni



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies