Od pondelka sa otvoria školy a skôlky. Ktorí žiaci sa vrátia do školských lavíc?

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 13:46 • 2 min
Od pondelka sa otvoria školy a skôlky. Ktorí žiaci sa vrátia do školských lavíc?

Materské školy a prvý stupeň základných škôl budú otvorené pre deti všetkých rodičov. Spolu s nimi sú aj naďalej otvorené špeciálne školy, stredné zdravotnícke školy, stredné školy v posledných ročníkoch či ďalšie školské zariadenia, informuje o tom rezort školstva.

slovakia

left justify in out

 

Od pondelka 12. apríla sa plošne otvorí prvý stupeň základných škôl a materské školy pre deti všetkých rodičov.  Ruší sa tak podmienka, že na prezenčnej výučbe sa môže zúčastniť iba dieťa rodičov, ktorí nemajú homeoffice. Aj naďalej však platí pretestovanie zákonného zástupcu a žiaka, ktorý je vo veku druhého stupňa základnej školy alebo vyššie. Otvorené budú aj špeciálne školy, stredné zdravotnícke školy, stredné školy v posledných ročníkoch či ďalšie školské zariadenia.

„Vraciame sa teda ku klasickému otvoreniu všetkých materských škôl a všetkých prvých stupňov základných škôl. Tie budú otvorené pre deti všetkých rodičov a ak bude situácia aj naďalej priaznivá, postupne bude nasledovať otvorenie ďalších ročníkov,“ vysvetlil šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS). 

 

Automaticky  saspustí aj školský semafor. Jedným z jeho opatrení je, že ak sa po otvorení objaví v triede alebo škole pozitívny prípad, môže ju uzatvoriť regionálny úrad verejného zdravotníctva alebo riaditeľ so súhlasom zriaďovateľa. Školy by mali postupovať podľa zverejneného manuálu Návrat do škôl z 12. apríla 2021, ktorý je na webovej stránke rezortu školstva.

 

PLOŠNÉ OTVORENIE MATERSKÝCH ŠKÔL A 1. STUPŇA ZÁKLADNÝCH ŠKÔL OD 12.4.2021 🔹Materské školy a prvý stupeň základných škôl...

Uverejnil používateľ Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR Štvrtok 8. apríla 2021



Pokračovať sa môže aj vo vzdelávaní žiakov, ktorí nemajú prístup k dištančnému vzdelávaniu, a to v malých skupinách päť žiakov a jeden pedagóg. Pre deti na prvom stupni základnej školy bude otvorené aj individuálne vzdelávanie v základných umeleckých školách.

 

Povolilo sa aj otvorenie školských klubov detí, školských jedální, zariadení výchovného poradenstva a prevencie pre individuálne poradenstvo, ako aj internátov pre špeciálne školy a internátov pre zdravotnícke školy. Ako upozornilo ministerstvo, vo všetkých prípadoch stále platí požiadavka pretestovania zákonného zástupcu, ako aj žiaka druhého stupňa základnej školy či stredoškoláka,

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies