Scholz upozornil na nebezpečenstvo vagnerovcov pre Ukrajinu i ďalšie štáty

NETKY.SK • 30 Jún 2023, 15:30 • 2 min
Scholz upozornil na nebezpečenstvo vagnerovcov pre Ukrajinu i ďalšie štáty

Brusel - Nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz vo štvrtok označil pokus o vzburu žoldnierskej Vagnerovej skupiny za nebezpečenstvo pre Ukrajinu i ďalšie krajiny a upozornil na vojenskú moc v súkromných rukách.

slovakia

left justify in out

TASR správu prevzala z agentúry EFE a oficiálnej webovej stránky kancelárie spolkového kancelára. "To, čo sa deje v Rusku opätovne potvrdzuje, že je nezodpovedné ponechať vojenskú moc v súkromných rukách," uviedol po príchode na summit EÚ v Bruseli. Činy vagnerovcov označil za neospravedlniteľné a za hrozbu pre stabilitu na Ukrajine, v afrických krajinách i v Rusku. EÚ musí podľa Scholza situáciu v Rusku sledovať. Členské krajiny sa podľa neho musia dohodnúť na organizácii ďalšej pomoci pre Ukrajinu a musia byť pripravené, že vojna ešte potrvá. Pripomenul, že Nemecko je po USA druhým najväčším podporovateľom Kyjeva. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg neskôr počas rokovaní summitu povedal, že vzbura, ktorú sme videli počas víkendu, poukazuje na to, že v ruskom systéme existujú trhliny a rozpory. Zdôraznil, že ide o vnútornú záležitosť Ruska a že je priskoro robiť konečné uzávery o tejto udalosti. Podľa neho stále nie je jasné, koľko bojovníkov vagnerovej žoldnierskej skupiny skončí v Bielorusku alebo na iných miestach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies