V Namíbii vzrástlo pytliactvo nosorožcov. Nelegálne zabitých ich je v tomto roku viac ako 20

NETKY.SK • 3 Apríl 2024, 10:35 • 2 min
V Namíbii vzrástlo pytliactvo nosorožcov. Nelegálne zabitých ich je v tomto roku viac ako 20

Namíbijské ministerstvo životného prostredia, lesníctva a cestovného ruchu v pondelok 1. apríla vyjadrilo hlboké znepokojenie nad prudkým nárastom pytliactva v národnom parku Etosha, kde bolo od začiatku roka 2024 doposiaľ nelegálne zabitých 19 nosorožcov.

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva Romeo Muyunda vo svojom vyhlásení uviedol, že okrem nosorožcov zabitých v národnom parku bolo päť nosorožcov ulovených na súkromných farmách, tri na farmách, ktoré sa starajú o nosorožcov, a jeden v regióne Kunene, čím sa celkový počet za tento rok zvýšil na 28, z toho 19 čiernych a 9 bielych nosorožcov.

"Pytliactvo v Etoshe je obzvlášť znepokojujúce, pretože ide o park s vysokou koncentráciou chránených nosorožcov a ďalších vysoko hodnotných druhov, čo z neho robí veľkú turistickú atrakciu," povedal Muyunda. Zároveň uviedol, že v Etoshe sa vykonáva hodnotenie, aby sa na základe súčasnej situácie a naliehavosti zistil úplný rozsah problému.

Okrem toho uviedol, že ministerstvo zvolalo naliehavé stretnutie na vysokej úrovni s bezpečnostnými zoskupeniami, aby sa táto záležitosť rozobrala. Muyunda taktiež dodal, že v nedávnych prípadoch zatiaľ nedošlo k žiadnemu zatknutiu. Prípady sú však otvorené a vyšetrovanie pokračuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Xinhua News Agency
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies