Sabo si v reprezentácii môže napraviť chuť, teší sa do Trnavy

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 12:18 • 2 min
Sabo si v reprezentácii môže napraviť chuť, teší sa do Trnavy

SENEC - Pre slovenského futbalového reprezentanta Erika Saba je marcový asociačný termín príležitosťou prísť na iné myšlienky. V gréckom klube PAOK Solún v ostatných zápasoch pre neho obvykle nebolo miesto v zostave, 24-ročný pravý obranca či stredopoliar si teda môže v národnom mužstve trochu napraviť chuť aj pripísať minúty na ihrisku.

slovakia

left justify in out

Na zverencov trénera SR Jána Kozáka čaká v piatok 25. marca v Trnave prípravné stretnutie proti Lotyšom, o štyri dni neskôr si v Dubline zmerajú sily s Írmi rovnako v rámci prípravy na tohtoročné majstrovstvá Európy vo Francúzsku.

"Tešil som sa na tento zraz, pretože v klube teraz veľmi nehrávam a ani atmosféra nebola dobrá. Vymenil sa tréner, potom sme dvakrát zvíťazili 3:0, takže momentálne je spokojnosť. Tešil som sa aj na chlapcov, dlho sme sa nevideli. Zmena prostredia mi pomôže," skonštatoval v rozhovore pre agentúru SITA Sabo. Rodák zo Šúroviec verí, že v marcovej príprave dostane príležitosť ukázať svoje kvality: "Nechám na trénerovi, koľko budem hrať. Dúfam, že šanca príde. Keď sa dostanem na ihrisko, verím, že budem hrať najlepšie ako viem a pomôžem mužstvu k dobrým výsledkom."

Sabo v auguste 2015 odišiel zo Spartaka Trnava do najvyššej gréckej súťaže. V "slovenskom Ríme" nastupoval v strede ihriska ako ofenzívny líder mužstva, v reprezentačnom mužstve a aj v Grécku však plní skôr iné úlohy. "V národnom tíme väčšinou hrávam na pozícii pravého obrancu, nový tréner v PAOK-u tiež so mnou ráta na kraj obrany. Nemám problém byť ani v strede poľa, je to na rozhodnutí trénera. Stredný záložník má celkom iné úlohy, je to ofenzívnejšie, má viac lôpt a menej bráni. Hovorím však, kdekoľvek ma tréner dá, tam budem hrať," povedal Erik Sabo.

Súpermi Slovenska v základnej B-skupine kontinentálneho šampionátu vo Francúzsku budú postupne Wales, Rusko a Anglicko. "Lotyšsko je ruská škola, je to pre nás dobrý protivník, keďže máme Rusov v skupine. Lotyši určite majú svoju kvalitu, nemôžeme ich podceniť. Íri produkujú tradičný ostrovný futbal, budú nakopávať lopty. Súperi sú zvolení veľmi dobre, aby sme boli čo najlepšie pripravení na Euro," podotkol Sabo, ktorý sa teší na druhé vystúpenie reprezentácie SR v novej trnavskej City Arene. "Do Trnavy vždy rád chodím, je to môj srdcový klub. Je tu nový štadión, verím, že príde veľa ľudí a povzbudia nás," uzavrel pre SITA Erik Sabo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies