Lekár, ktorý odmietol potriasť rukou úradníčke, stratil nárok na občianstvo

NETKY.SK • 16 Október 2020, 22:01 • 2 min
Lekár, ktorý odmietol potriasť rukou úradníčke, stratil nárok na občianstvo

MANNEHEIM - Libanonec, ktorý žije v Nemecku legálne od roku 2002 a pracuje v nemocnici ako primár, prišiel o občianstvo.

slovakia

left justify in out

Dôvodom prečo Libanonec prišiel o možnosť stať sa nemeckým občanom je, že úradníčke, ktorá mu mala odovzdať dokumenty potvrdzujúce získanie občianstva, odmietol potriasť rukou. Migračný úrad sa preto rozhodol, že mu občianstvo neudelí.

 

Súd rozhodnutie úradu potvrdil

Správny súd v nemeckom Manneheimu aktuálne potvrdil postoj úradu a rozhodol, že primár takýmto konaním prišiel o vopred schálené občianstvo. Proti tomuto rozhodnutiu sa lekár rozhodol odvolať, rozsudok tak zatiaľ nie je právoplatný.

 

img

 

Muž si pritom pre svoj fundamentalistický svetonázor odmieta potriasť rukou s akoukoľvek ženou, čo ho v konečnom dôsledku diskvalifikovalo a dokumenty, ktoré mal pred piatimi rokmi na dosah ruky, sa mu čoraz viac vzďaľujú.

 

O rozsudku informovala agentúra DPA. Proti pôvodnému rozhodnutiu sa pritom Libanonec obráti dokonca na súd v Štuttgarte. Ten však jeho sťažnosť zamietol. Podľa súdu totiž postoje lekára nezaručujú, že sa dokáže integrovať do nemeckej spoločnosti. 

 

Muž je vyznávačom tzv. salafizmu

V súdnom spise sa píše, že Libanonec, ktorý je prívržencom radikálneho výkladu islamu, tzv. salafizmu, odmieta podať ruku všetkým ženám.

 

Podľa neho totiž hrozí, že by kontakt s osobou nežného pohlavia mohlo u neho vyvolať pokušenie, prípadne by sa mohol dopustiť nemorálneho konania.

 

Libanonec taktiež uviedol, že pri svadobnom obrade sľúbil svojej manželke, nemeckej moslimke sýrskeho pôvodu, že žiadnej inej žene ruku nepodá. V takomto prípade, by tak musel porušiť svoj sľub, ktorý je pre neho posvätný.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies