Slovenský reprezentant priznal, čo mu výrazne pomohlo v ostatných rokoch

NETKY.SK • 28 December 2020, 13:55 • 2 min
Slovenský reprezentant priznal, čo mu výrazne pomohlo v ostatných rokoch

Hokejový útočník Slovana Bratislava Tomáš Zigo sa vyjadril, ako mu výrazne v hokejovej kariére pomohol tzv. power skating.

slovakia

left justify in out

Slovenský hokejový reprezentant, ktorý Slovensko reprezentoval aj na ostatných MS v hokeji v Košiciach v roku 2019 prezradil, že pre jeho hokejovú kariéru bolo dôležité vyskúšať si novú metódu zlepšovania korčuľovania.

 

 

„My, keď sme boli deti, tak nás učili nejako korčuľovať. Proste, ako to ešte tí starší tréneri učili predtým. Ale proste tá doba sa vyvíja. Ten hokej je stále rýchlejší a rýchlejší. Ten power skating je o tom, že ako môže hráč využívať tie hrany dá sa povedať toho noža, lebo on korčuľuje na dvoch, troch milimetroch, ten nôž nie je veľmi hrubý,“ povedal Zigo v relácii Slobodný šport.

 

Odchovanec hokeja v Banskej Bystrici prezradil, že sa tu využíva fyzická špecifikácia noža korčule. „A proste, aby využíval celý ten sklz a aby bol čo najrýchlejší. A aby nevyvinul možno pri tom takú námahu, ako keby nejaký laik chce korčuľovať, tak to proste nevie,“ vysvetlil Zigo.

 

 

Zdôraznil, že aj vďaka tomuto sa mu ľahšie korčuľuje. „Ale tu sa tá technika proste zdokonaľuje a keď na tom človek stále pracuje, tak sa zlepšuje. A ľahšie sa mu korčuľuje,“ vysvetlil s tým, že hokejista je vďaka tomu rýchlejší. Zdôraznil, že aj jemu samému power skating, ktorý do Bystrice priniesol Branislav Bendík, veľmi pomohol.

 

Priznal, nie všetko išlo hneď a musel si nový spôsob zvyknúť. „Tie začiatky určite neboli ľahké. Ale keď človek na to trošku príde a vie, kedy má použiť nejaký ten pohyb, tak určite sa mu to korčuľovanie zlepší a ja to cítim teraz na sebe,“ uzavrel dvojnásobný majster Slovenska s HC´05 Banská Bystrica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies