Nákladná loď strhla most v Marylande. Hlásia nezvestných aj zranených

NETKY.SK • 27 Marec 2024, 14:30 • 2 min
Nákladná loď strhla most v Marylande. Hlásia nezvestných aj zranených

Predstavitelia štátu Maryland v utorok 26. marca uviedli, že po zrútení mosta Francisa Scotta Keya v Baltimore sa podarilo zachrániť dvoch ľudí, zatiaľ čo šesť ďalších je stále nezvestných.

slovakia

left justify in out

Minister dopravy štátu Maryland Paul Wiedefeld na tlačovej konferencii novinárom povedal, že na moste sa nachádzalo osem ľudí, keď doň v utorok v skorých ranných hodinách narazila nákladná loď v rieke Patapsco. Jedna z dvoch osôb zachránených z vody je v nemocnici, zatiaľ čo druhá neutrpela žiadne vážne poranenia. Záchranné tímy naďalej pátrajú po nezvestných ľuďoch vo vode.

"Predbežné vyšetrovanie poukazuje na nehodu," povedal guvernér štátu Maryland Wes Moore. "Nevidíme žiadne dôveryhodné dôkazy o teroristickom útoku." Podľa Moora posádka lode vydala "mayday" signál predtým, ako sa zrazila s 2,6 km dlhým štvorprúdovým mostom.

Americký minister pre vnútornú bezpečnosť Alejandro Mayorkas na sociálnu sieť X napísal, že "pozorne sledujú vývoj tragickej situácie". "Nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o úmyselný čin, a v súčasnosti vyhodnocujeme dopady na prístav Baltimore," dodal Mayorkas.

Pobrežná stráž USA uviedla, že dostala hlásenie, podľa ktorého sa v utorok o 01:27 kontajnerové plavidlo plávajúce pod singapurskou vlajkou zrazilo s mostom Francis Scott Key Bridge. V reakcii na incident koordinuje činnosť s miestnymi, štátnymi a federálnymi agentúrami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Xinhua News Agency
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies