Ruský diplomat tvrdí, že vyhlásiť prímerie na Ukrajine nateraz nemá zmysel

NETKY.SK • 25 Apríl 2022, 20:42 • 2 min
Ruský diplomat tvrdí, že vyhlásiť prímerie na Ukrajine nateraz nemá zmysel

MOSKVA – Zástupca ruského veľvyslanca pri OSN Dmitrij Poľanskij v pondelok povedal, že v tejto chvíli nemá zmysel vyhlásiť na Ukrajine prímerie, pretože Kyjev to pravdepodobne využije ako príležitosť na pokus o diskreditáciu Ruska. TASR správu prevzala od agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na agentúru RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

„Ukrajina podkopáva naše úsilie o otvorenie humanitárnych koridorov, preto si nemyslíme, že prímerie je teraz dobrou voľbou,“ povedal Poľanskij. Dodal, že prímerie by ukrajinské sily využili „na preskupenie a na ďalšie provokácie“. Poľanskij na otázky agentúry Reuters neodpovedal.

 

Rusko v pondelok jednostranne vyhlásilo prímerie v okolí oceliarní Azovstaľ v obliehanom ukrajinskom meste Mariupoľ, aby tak umožnilo evakuáciu civilistov z tohto komplexu, kde sa ukrývajú poslední z ukrajinských obrancov. Ukrajina neskôr poprela tvrdenia, že sa s Ruskom dohodla na vytvorení žiadneho humanitárneho koridoru na evakuáciu civilistov z Mariupoľa, pripomína Reuters.

 

img

 

„Je nevyhnutné pochopiť, že humanitárny koridor sa otvára na základe dohody oboch strán. Jednostranne ohlásený koridor totiž neposkytuje bezpečnosť, takže to nie je humanitárny koridor,“ uviedla prostredníctvom sociálnej siete Telegram ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková. Podľa Kyjeva by mala úlohu „iniciátora a garanta“ akejkoľvek prípadnej evakuácie z Azovstaľu na seba prevziať Organizácia Spojených národov (OSN).

 

Možno vás zaujme: Premiér daruje obyvateľom zhoreného domova dôchodcov 200 000 eur



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies