Východoslovenské múzeum v Košiciach ponúka výstavu s názvom Storočie propagandy

NETKY.SK • 15 Január 2023, 17:00 • 2 min
Východoslovenské múzeum v Košiciach ponúka výstavu s názvom Storočie propagandy

Košice - Návštevníci Východoslovenského múzea (VSM) v Košiciach si v Historickej účelovej budove môžu naďalej pozrieť výstavu s názvom Storočie propagandy.

slovakia

left justify in out

K dispozícii má byť do jesene. TASR o tom z VSM informovala Katarína Ščerbanovská. Pripomenula, že 20. storočie bolo storočím stretu politických ideí a ideológií, ktoré sa šírili a súperili prostredníctvom propagandy. Minulé storočie tak podľa nej možno nazvať aj storočím propagandy. "Rovnomenná výstava prináša chronologický prierez foriem a metód politickej agitácie a propagandy v posledných vojnových rokoch Rakúsko – Uhorska, v období prvej Československej republiky, Maďarského kráľovstva, prvej Slovenskej republiky a povojnového Československa, v ktorom od roku 1948 panoval komunistický režim," spresnila. Ťažisko vybraných exponátov predstavuje najrozšírenejšie formy a typy propagačnej tlače - plagáty, letáky, príležitostnú, glorifikujúcu i apologetickú knižnú tvorbu, ako aj dobové noviny a časopisy. Za vhodný tematický doplnok označila ukážky politicky angažovanej umeleckej portrétnej i žánrovej tvorby, ktoré ilustrujú okrem aktuálne preferovanej ideológie aj vývoj a premeny estetického vnímania a jeho konkrétneho prejavu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies