VIDEO Heger sa prihovoril Ukrajincom: „Vždy sa budeme o vás starať."

NETKY.SK • 24 August 2022, 18:09 • 2 min
VIDEO Heger sa prihovoril Ukrajincom: „Vždy sa budeme o vás starať."

BRATISLAVA - Rezort obrany dnes zároveň pripomenul, že od vypuknutia vojny 24. februára pomohlo Slovensko Ukrajine vojenským materiálom v celkovej hodnote zhruba 154 miliónov eur, čo predstavuje osem percent z celkového rozpočtu rezortu.

slovakia

left justify in out

Po ministrovi Jaroslavovi Naďovi si Deň Nezávislosti Ukrajiny, ktorý naši susedia dnes slávia, pripomenul aj premiér Eduard Heger. 

 

 

Vo svojom dlhom príhovore spomínal najmä ruského prezidenta Vladimíra Putina. Ten podľa neho pred šiestimi mesiacmi zničil mier v celej Európe. Heger pripomenul i svoju návštevu Kyjeva, kde „na vlastné oči videl, čím žijú naši susedia a na tieto obrazy skazy nezabudnem do konca života."

 

Vyzdvihol, že od začiatku vojny v nás má Ukrajina a jej ľud silnú oporu. Poznamenal aj, že Slovensko pod jeho taktovkou podporuje protiruské sankcie na pôde Európskej únie a tiež, že jeho vláda navrhla plán obnovy pre Ukrajinu. Podľa predsedu vlády je dôležité, aby aj bežní Rusi vedeli, že „demokratický svet na utrpenie ukrajinského ľudu nezabúda."

 

img

„Materiálna a humanitárna pomoc je súčasťou našich snáh o víťazné skončenie tejto nezmyselnej vojny. Jej súčasťou sú dodávky vojenskej techniky ukrajinským obrancom vrátane protivzdušného systému S-300, ktorý chráni životy. Prijali sme so všetkou srdečnosťou všetkých, ktorí u nás potrebujú nájsť bezpečie," napísal Eduard Heger na sociálnej sieti. 


Podľa premiéra nebyť Vladimíra Putina, žili by dnes Slováci i Ukrajinci v blahobyte. Ruského prezidenta obvinil, že je priamo zodpovedný za  svetové následky vojny, ako inflácia, nárast cien energií a potravín. 

 

img

 

„Vojna na druhej strane ukázala, že solidarita a ľudskosť majú významnú rolu v našich životoch a spravili z ľudí dobrej vôle ešte silnejších spojencov. Stojíme dnes pri Ukrajine, ktorá bojuje za nás všetkých. A budeme pri nej stáť dovtedy, kým diktátor Putin so svojou armádou neopustí jej územie," uzavrel predseda vlády. 

 

Zo sveta: Ukrajinci sú pohoršení pápežovým vyjadrením o Darii Duginovej. Žiadajú, aby sa ospravedlnil



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies