REPORTÁŽ „Najväčšie fanúšičky sú moje dve dcéry,“ prezradil pre Netky spevák a skladateľ Bystrík.

NETKY.SK • 7 August 2022, 18:0 • 2 min
REPORTÁŽ „Najväčšie fanúšičky sú moje dve dcéry,“ prezradil pre Netky spevák a skladateľ Bystrík.

Spevák a skladateľ Bystrík má na krku štyridsiatku, ktorú oslávil koncertom a novým albumom. V exkluzívnom rozhovore prezradil, prečo začal cvičiť, že najväčšie fanúšičky sú jeho dve dcéry a aj to, že tancuje v štýle medvedíka!

slovakia

left justify in out

 

 

„Vydali sme nový album, ktorý sa volá Tancuj, vykrúcaj. Je to projekt našej kapely Bystrík Banda. My milujeme folklór a tú energiu, ktorú ten folklór ponúka. Samozrejme, robíme aj naše autorské veci, ale toto je naša vášeň tieto ľudovečky. Fanúšikovia si ho pýtali a my sme si chceli urobiť radosť,“ konštatuje spevák a skladateľ Bystrík.

 

img

 

 

Na albume si zahrali – cimbál Oskar Lehotský, saxofón Lenka Molčányiová, husle Ondrej Pös a zaspievali Klaudia Škorvánková, Danica BanciEster Jezberová. O aranžmán vokálov sa postaral Michal Šimun, ktorý je aj Bystríkov učiteľ spevu. Bystrík nazval nový album Tancuj, vykrúcaj.   

 

 

img

 

„Ja tancujem veľmi málo, ale keď už tancujem, tak s radosťou a veľkou láskou. Samozrejme, musím mať na to náladu. Ale na pódiu sa vždy tak odviažem, že si zatancujem. Ale inak väčšinou iba v štýle medvedíka – sprava doľava... Ale na nedávnom výročnom koncerte som spolu s kapelou vytancoval celý amfiteáter v Trnave,“ hovorí s úsmevom Bystrík.

    

 

Fanúšičkou speváka a skladateľa je aj jeho manželka Miška. S Bystríkom si dokonca zatancovala v klipe ku skladbe Hej dievča.

 

img

 

„Moja manželka je v podstate taký môj prvý poslucháč. Keď robím pesničku, tak sa jej pýtam, či je to v poriadku a či sa jej páči. Ona má síce iný vkus na hudbu ako ja, ale to je dobre, pretože to vníma trošku inak. Ale najväčšie fanúšičky sú moje deti. Obe dcéry, staršia Amálka a mladšia Terezka, si už teraz púšťajú album a tancujú pri ňom, takže to je super,“ teší sa Bystrík.

 

img

 

Bystrík zvíťazil v roku 2005 v prestížnej autorskej súťaži Coca-Cola Popstar a dostal tak príležitosť vydať debutový album. Dnes ich má na konte 6 a oslávil 20 rokov na hudobnej scéne!

 

„Pochodil som s hudbou po celom svete a veľa snov som si splnil. Mojím snom bolo vypredať amfiteáter v Trnave a aj ten sa mi nedávno splnil. Najväčším šťastím je moja kapela, ktorá je so mnou 17 rokov. Je neuveriteľné, že to spolu stále ťaháme. Zažili sme neskutočne veľa vtipných vecí, aj ponorkovú chorobu, to k tomu patrí. Moje najväčšie šťastie je, že mám doma obrovskú podporu a že môžem robiť hudbu,“ prezradil rodený Trnavčan.

 

img

 

Okrem výročia na hudobnej scéne oslávil Bystrík aj osobné výročie – jubilejné 40-te narodeniny!

 

„Začiatkom roka, keď už som vedel, že ma čaká štyridsiatka, tak som si povedal, že musím v živote niečo zmeniť. Začal som trochu cvičiť. Ale najmä preto, lebo som mal problémy s ramenami. Tým, že 20 rokov robím v podstate stále ten istý pohyb, tak som mal problémy s ramenami. Začal som chodiť na fyzioterapiu a zapáčilo sa mi to. Keď sa človek vidí v zrkadle, tak je to perfektné. Zmenil som aj stravu a cítim sa hneď o pár rokov mladší. Moja žena si zo mňa robila srandu, že či si dám na koncerte dole tričko ako spevák s kapely Imagine Dragons...“ smeje sa Bystrík.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ Zatancujte si na nový letný funky Hit Ľúb ma takú kultovej kapely Funkiez!

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona