Rusku nebude prekážať, ak Ukrajina vstúpi do EÚ!

NETKY.SK • 17 Jún 2022, 20:42 • 2 min
Rusku nebude prekážať, ak Ukrajina vstúpi do EÚ!

MOSKVA - Podľa piatkových vyjadrení ruského prezidenta Vladimira Putina Rusko nemá zásadné námietky proti vstupu Ukrajiny do Európskej únie.

slovakia

left justify in out

„Nevadí nám to. Je suverénnym rozhodnutím každej krajiny vstúpiť alebo nevstúpiť do ekonomických aliancií," povedal Putin počas diskusie na Medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade. Informovala o tom agentúra DPA.

 

img

 

„Na rozdiel od Severoatlantickej aliancie (NATO) nie je EÚ vojenská organizácia, ani politický blok," dodal šéf Kremľa s tým, že otázku, či je členstvo Ukrajiny aj v záujme únie, by si mala vyriešiť sama EÚ.

 

Možno vás zaujme: Rozhodnúť o útoku na Ukrajinu bolo ťažké, vyhlásil Putin. Predpovedá zásadné zmeny!

 

„Ekonomická situácia Ukrajiny je taká, že bude potrebovať veľmi veľké dotácie," povedal Putin, ktorý vedie už takmer štyri mesiace vojnu proti tomuto susednému štátu.

 

img

 

Európska komisia v piatok odporučila udeliť kandidátsky štatút Ukrajine a Moldavsku. O štatút kandidátskej krajiny požiadalo po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu aj Gruzínsko. Brusel však navrhol Tbilisi poskytnúť európsku perspektívu a až v neskoršom posúdení sa vrátiť k rozhodnutiu, či si zaslúži aj kandidátsky štatút.

 

Prečítajte si tiež: Eurokomisia odporučila udeliť kandidátsky štatút Ukrajine a Moldavsku. Čo na to premiér Heger?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies