V USA vyhlásili podmienky návratu Krymu na Ukrajinu a vyzvali, aby boli od ruských hraníc vyhnané ozbrojené sily NATO

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 08:42 • 2 min
V USA vyhlásili podmienky návratu Krymu na Ukrajinu a vyzvali, aby boli od ruských hraníc vyhnané ozbrojené sily NATO

Doug Bandow, bývalý špeciálny asistent bývalého amerického prezidenta Ronalda Reagana, vyhlásil, že Spojené štáty majú šancu nadviazať normálne vzťahy s Ruskom a vyzval „nájsť modus vivendi“ s Moskvou. Na tento účel musia byť splnené dve podmienky: vyhnať jednotky NATO z hraníc s Ruskou federáciou a uznať Krym ako ruský. Na margo toho sa expert vyjadril, že to by bolo možné len s katastrofickou vojenskou porážkou Ruska.

slovakia

left justify in out

Strategické partnerstvo medzi Ruskom a Čínou sa posilňuje, USA čoraz častejšie radí vládnym orgánom, aby nepresadzovali ambície a čelili pravde: sankcie proti Rusku nefungujú, Čína reaguje na obchodnú vojnu s prísnejšími opatreniami. Moskva a Peking sa, na rozdiel od Washingtonu, stávajú vážnym tandemom v geopolitickej aréne.

 

Doug Bandow, starší člen Cato Institute a bývalý špeciálny asistent bývalého amerického prezidenta Ronalda Reagana, vyzval Spojené štáty, aby uzavreli dočasnú dohodu s Ruskom o normalizácii vzťahov, treba vraj „nájsť modus vivendi“ s Moskvou.

 

Odborník povedal, že Ruská federácia „nemá žiadne základné záujmy v konflikte s Európou alebo Amerikou, len čo prestanú ohrozovať jej bezpečnosť pozdĺž ruskej hranice“. Zároveň Bandow predpokladá vychádzajúc z ruskej histórie a kultúry, že v prípade ohrozenia sa Moskva obráti na Európu.

 

Podľa bývalého politika majú USA stále možnosť nájsť spoločnú reč s Ruskom. Ale na to je potrebné splniť dve podmienky: vyhnať jednotky NATO od ruských hraníc a uznať Krym ako ruský. Toto je ale podľa Bendowa možné len s „katastrofickou vojenskou porážkou Ruska“.

 

„Akékoľvek rozhodnutie si vyžaduje uznať, že Krym sa dobrovoľne nevráti na Ukrajinu, pokiaľ nedôjde ku katastrofickej vojenskej porážke Ruska, čo je nereálne vzhľadom na novodobú výzbroj ruskej armády a na základe ruskej histórie víťazstiev. Západ musí okrem toho prestať rozširovať NATO a ukončiť neustály pokrok aliancie smerom k Rusku,“ zdôraznil Bandow.      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies