Brankár Chelsea sa ospravedlnil za to, že v dueli Ligového pohára s ManCity odmietol striedať

NETKY.SK • 26 Február 2019, 10:20 • 2 min
Brankár Chelsea sa ospravedlnil za to, že v dueli Ligového pohára s ManCity odmietol striedať

LONDÝN - Brankár anglického futbalového klubu FC Chelsea Kepa Arrizabalaga sa v pondelok prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia "The Blues" ospravedlnil za správanie v nedeľňajšom finálovom zápase tamojšieho Ligového pohára proti Manchestru City.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný Španiel krátko pred koncom predĺženia odmietol striedanie, ktoré chystal tréner Londýnčanov Maurizio Sarri. Najdrahší brankár sveta mal kŕče a taliansky kouč ho chcel pred jedenástkovým rozstrelom nahradiť Argentínčanom Willym Caballerom.

 



"Aj keď to bolo nedorozumenie, pri mojej reakcii som urobil veľkú chybu v tom, ako som túto situáciu riešil. Chcel by som sa za to ospravedlniť," uviedol Arrizabalaga, ktorého interne potrestali pokutou vo výške týždenného platu. Predsezónna posila z Athletica Bilbao nakoniec zostala v bránke Chelsea až do konca stretnutia, v ktorom Manchester City v jedenástkach triumfoval 4:3 a získal prvú tohtosezónnu trofej.

 


Bývalý útočník Chelsea Chris Sutton, ktorý po ukončení hráčskej kariéry pôsobí ako odborný spolukomentátor, sa domnieva, že došlo k podkopaniu Sarriho autority. "Stále nemôžem uveriť tomu, čo som videl. Ako môže Kepa opäť hrať za Chelsea? Ako môže opäť hrať za Sarriho? Nielen brankár nerešpektoval svojho trénera, ale všetci hráči Chelsea," povedal Sutton pre BBC Radio 5.

Sarri sa však bezprostredne po stretnutí na celú záležitosť díval inak a aj s odstupom niekoľkých hodín naďalej trval na tom, že všetko vzniklo iba chybou v komunikácii. "Rozprával som sa s Kepom o tomto incidente, bol to dobrý rozhovor. Stalo sa nedorozumenie, ale uvedomil si, že urobil veľkú chybu v tom, ako zareagoval. Ospravedlnil sa mne, spoluhráčom aj celému klubu," poznamenal Sarri.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies