Nervózny vodič a tisíce dávok drogy v odstavenom aute.

NETKY.SK • 30 November 2023, 13:00 • 2 min
Nervózny vodič a tisíce dávok drogy  v odstavenom aute.

Príslušníci pohotovostnej jednotky v Bratislave odhalili nezvyčajný prípad. Keď sa rozhodli skontrolovať nervózneho vodiča v odstavenom vozidle, odhalili silný zápach marihuany a nakoniec objavili aj 360,593g metamfetamínu.

slovakia

left justify in out

Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky dňa 28.11.2023 v rámci bežného výkonu službu spozorovali na Palárikovej ulici odstavené motorové vozidlo zn. VW Golf, ktorého vodič sa vo vozidle krčil, aby ho hliadka nevidela. Z uvedeného dôvodu sa hliadka rozhodla muža skontrolovať.

Po otvorení dverí vodičom bol z vozidla cítiť silný zápach po marihuane. Vodič bol vyzvaný, aby predložil doklady potrebné k vedeniu vozidla ako aj doklad totožnosti. Po otvorení odkladacieho priestoru, v ktorom boli doklady si člen hliadky všimol igelitové vrecko s obsahom bielej kryštalickej látky, následne odkladací priestor vodič rýchlo uzavrel a správal sa veľmi nervózne. 

Muž bol hliadkou polície poučený o vydaní veci súvisiacej s trestnou činnosťou na čo uviedol, že vo vozidle sa nenachádzajú žiadne takéto veci. Jeho nervózne až agresívne správanie sa stupňovalo, preto bol hliadkou polície obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie, kde členom hliadky uviedol, že sa vo vozidle a v jeho konkrétnych častiach nachádzajú vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky.

Po následnom súhlase prokurátora bola vykonaná prehliadka motorového vozidla, v ktorom hliadka našla 360,593g kryštalického materiálu, ktorý bol zaistený a zaslaný na expertízne skúmanie na KEÚ PPZ. Na základe výsledkov expertízneho skúmania bolo zistené, že zaistené množstvo látky zodpovedá 3605 obvykle jednorazovým dávkam drogy metamfetamín a dimetylsulfón.

Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky vzniesol obvinenie 22 – ročnému Romanovi Ch. z Bratislavy pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.
Ďalej bol vyšetrovateľom spracovaný návrh na vzatie obvineného do väzby.

Následným preverovaním bolo zistené, že obvinený 22 – ročný Roman Ch. bol už  za obdobný drogový skutok právoplatne odsúdený Okresným súdom Bratislava II na podmienečný trest odňatia slobody s probačným dohľadom.
V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies