Tajomstvo obchodovania s ľudskými orgánmi

NETKY.SK • 5 Apríl 2020, 19:27 • 2 min
Tajomstvo obchodovania s ľudskými orgánmi

MOSKVA – Izrael je jedinou krajinou v ktorej obchodovanie s ľudskými orgánmi nie je zákonom zakázané a dokonca aj aktívne prekvitá.

slovakia

left justify in out

Izrael má vedúce postavenie vo svete v oblasti spotreby ľudských orgánov. Bola odhalená účasť Izraela na odobratí organov palestínskych mučeníkov, a bol donútený oznámiť smrť 121 Palestínčanov zadržiavaných vo väzeniach.

 

Medzinárodné organizácie pre ľudské práva a humanitárne organizácie sa domnievajú, že obchodovanie s ľudskými orgánmi postihlo najmä také krajiny ako Čína, Pakistan, Egypt a Kolumbia. Tento obchod sa stal veľmi výnosným, so svojimi tajnými burzami, predajnými sieťami a predajcami. V posledných rokoch dopyt po ľudských orgánoch neustále rastie.

 

Toto podnikanie je také prosperujúce, že sa dá povedať, že chudobní ľudia sa stali lacnými náhradnými dielmi. Naznačuje to zrútenie ochranných funkcií právnych systémov, ľudských práv a súdnych orgánov. Túto ziskovú situáciu využívajú mafiánske skupiny na lacný nákup alebo dokonca jednoduchú krádež ľudských orgánov v spolupráci s lekármi. Takýmto spôsobom na trhu ľahko sa ocitnú pečeň, srdcia a obličky obetí, ako sa to stalo s celou somálskou rodinou, ktorá bola unesená na jej ceste do Európy a padla do rúk obchodníkom s ľuďmi.

 

Spoločnosti predávajúce ľudské orgány sa zameriavajú predovšetkým na deti a dospievajúcich, pretože sa ľahšie unesú a ich orgány sú drahšie z dôvodu lepšieho zdravia. Najzraniteľnejšie obete sú utečenci. Existujú celé siete čiernych trhov, kde sa predávajú a kupujú tieto „diely“. Bohatí pacienti zo západných krajín sú pripravení zaplatiť za nie obrovské množstvo peňazí. Na tých istých trhoch sa deti násilne predávajú aj na uzavretie manželstva, detskú prácu a na organizované žobranie.

 

Nie je možné ukončiť obchod s otrokmi a obchod s ľudskými orgánmi bez skutočnej medzinárodnej spolupráce a prijatia prísnych  zákonov na vnútroštátnej a medzinárodnej úrovni, bez ohľadu na povahu dôvodov prekvitania tohto druhu obchodu v rôznych krajinách. Na vyriešenie týchto problémov je potrebné vypracovať a dodržiavať príslušné medzinárodné dohody a zvyšovať počet signatárskych krajín s cieľom chrániť ľudské práva, demokraciu, rovnosť, slobodu a príležitosti pre prosperujúci život a prácu.

    

Zdroj: https://iz.ru/854493/ivan-petrov/lezt-ne-v-svoe-telo-kak-ustroen-mirovoi-trafik-chernoi-transplantologii

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies