Rusko v noci opäť ostreľovalo Ukrajinu; útočilo dronmi i riadenými strelami

NETKY.SK • 9 Jún 2023, 09:45 • 2 min
Rusko v noci opäť ostreľovalo Ukrajinu; útočilo dronmi i riadenými strelami

KYJEV - Rusko v noci na piatok opäť útočilo na územie Ukrajiny dronmi, riadenými strelami a raketami. Zostrelených bolo desať z dovedna 16 dronov a štyri riadené strely.

slovakia

left justify in out

Rusko v noci na piatok opäť útočilo na územie Ukrajiny dronmi, riadenými strelami a raketami. Zostrelených bolo desať z dovedna 16 dronov a štyri riadené strely, uviedla v piatok ukrajinská protivzdušná obrana. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

 

V celej krajine bol v platnosti letecký poplach. V meste Umaň v Čerkaskej oblasti v strednej časti krajiny zasiahli podľa tamojších úradov dve rakety priemyselný objekt a autoumyváreň. V Denpropetrovskej oblasti poškodili trosky zostrelených dronov a rakiet dva obytné domy a plynové vedenie, ako informoval tamojší gubernátor Serhij Lysak. Letecký poplach bol v noci na piatok vyhlásený aj v metropole Kyjev, píše DPA.

 

Nočné útoky pritom hlásili aj z ruskej pohraničnej Belgorodskej oblasti, ktorá je už niekoľko dní ostreľovaná z ukrajinskej strany. Protivzdušná obrana bola aktívna aj v oblastnej metropole Belgorod, uviedol vo videoposolstve gubernátor Viačeslav Gladkov, podľa ktorého pritom utrpeli zranenia traja ľudia. Boje na frontovej línii na Ukrajine sa v uplynulých dňoch zreteľne zintenzívnili, konštatuje DPA. Opakované ostreľovanie hlásia okrem Belgorodskej aj Kurská a Brianská oblasť v ruskom pohraničí; Kyjev však začiatok očakávanej rozsiahlej protiofenzívy doposiaľ oficiálne nepotvrdil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies