Chochlíková získala zlato v thajskom boxe na Svetových hrách

NETKY.SK • 18 Júl 2022, 10:03 • 2 min
Chochlíková získala zlato v thajskom boxe na Svetových hrách

Slovenská bojovníčka Monika Chochlíková má na konte ďalší veľký úspech. Naša thajboxerka uspela na Svetových hrách v kategórii do 51 kg v americkom Birminghame a pre Slovensko vybojovala prvú zlatú medailu od roku 2009.

slovakia

left justify in out

Zástupkyňa Dukly Banská Bystrica vo finále pokorila Meriem El Moubarikovou z Maroka na body, keď zvíťazila v každom z troch kôl a u rozhodcov mala bilanciu 30:27. Išlo o súboj posledných dvoch majsteriek sveta. Chochlíková získala zlato na MS vlani v decembri, hoci májový turnaj, ktorý ovládla Maročanka, vynechala kvôli príprave na Svetové hry.

 

img

 

Slovenskí zástupcovia získali na Svetových hrách doteraz 27 medailí, z toho šesť zlatých. Najcennejší kov naposledy pre našu krajinu vybojovali v roku 2009 kulturistka Jana Purdjaková a karatistka Eva Tulejová-Medveďová.

 

img

 

Pre Chochlíkovú ide o druhú medailu zo Svetových hier v kariére. V roku 2017 získala v Poľsku striebornú medailu v kickboxe, v ktorom sa predstavila aj v Birminghame. Po kontroverznom verdikte rozhodcov však vypadla vo štvrťfinále.

 

img

 

„Ráno to nevyzeralo dobre. Pred zápasom ma naplo a vracala som. Aj sme rozmýšľali, že zápas zrušíme, ale povedala som si, že keď som si toho toľko vytrpela a dostala sa do finále, risknem to, aj keby ma tam malo poraziť. Nakoniec to vyšlo! Pozdravujem na Slovensko, zlato sa nesie domov. Vedela som, že to bude technický zápas, nie o kondičke, ale skôr o tom, kto bude viac kopať. Je to satisfakcia aj za kickbox, veľmi ma mrzelo, ako to dopadlo, teraz som si to vynahradila,“ vyjadrila sa po zápase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies