Rusko tvrdí, že sa zmocnilo tankov Leopard a amerických bojových vozidiel

NETKY.SK • 13 Jún 2023, 13:45 • 2 min
Rusko tvrdí, že sa zmocnilo tankov Leopard a amerických bojových vozidiel

MOSKVA - Ruskí vojaci sa zmocnili niekoľkých nemeckých tankov Leopard a amerických bojových vozidiel pechoty Bradley, oznámilo v utorok ruské ministerstvo obrany. Podľa neho malo niekoľko ukoristených vojenských vozidiel ešte fungujúce motory.

slovakia

left justify in out

Ruskí vojaci sa zmocnili niekoľkých nemeckých tankov Leopard a amerických bojových vozidiel pechoty Bradley, oznámilo v utorok ruské ministerstvo obrany. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

 

"Tanky Leopard a bojové vozidlá pechoty Bradley. To sú naše trofeje. Vybavenie ukrajinskej armády v Záporožskej oblasti," uviedol ruský rezort obrany. Dodal, že príslušníci ruskej armády ukoristené vojenské vybavenie skúmajú. Ministerstvo zverejnilo i videozáznam, na ktorom ruskí vojaci prezerajú tieto vozidlá. Podľa ruského ministerstva obrany malo niekoľko ukoristených vojenských vozidiel ešte fungujúce motory. Rezort tak naznačil, že neboli dlho nasadené v boji a že Ukrajinci opustili svoje obranné pozície, píše AFP.

 

Nemecký minister obrany Boris Pistorius v pondelok odmietol potvrdiť autenticitu záberov zverejnených na internete, ktoré zachytávali nemecké tanky zničené na Ukrajine. "Nanešťastie taká je povaha vojny. Ničia sa zbrane, ničia sa tanky, zomierajú ľudia. Preto je naša pomoc pre Ukrajinu tak dôležitá," reagoval Pistorius. Kyjev žiada svojich spojencov na Západe o širokú škálu moderného vojenského vybavenia, aby ukrajinským silám pomohli dobyť územie kontrolované ruskými silami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies