Známa fitneska radí, ako sa efektívne zbaviť pár kíl navyše. Upozorňuje však na jednu základnú chybu pri redukčnej diéte!

NETKY.SK • 28 November 2020, 12:59 • 2 min
Známa fitneska radí, ako sa efektívne zbaviť pár kíl navyše. Upozorňuje však na jednu základnú chybu pri redukčnej diéte!

Najdôležitejšie je si pri redukčnej diéte zvoliť správny režim. V mnohých prípadoch totiž dochádza k nežiadúcemu jojo efektu, kedy ubúda svalstvo namiesto tukov.

slovakia

left justify in out

Známa austrálska fitnestrénerka Sophie Allen radí, aby si ľudia, ktorí sa chcú zbaviť prebytočných kíl, zvýšili intenzitu tréningov. Vďaka tomu sa podarí do cvičenia zapojiť viac svalov, ktoré budú pracovať dlhší čas a zároveň budú vďaka tomu rýchlejšie rásť. Trénerka tiež zdôrazňuje, že pri cvičení je veľmi dôležité postupne zvyšovať počet cvikov v sériách a znížiť prestávku medzi jednotlivými opakovaniami.

 

 

Keď sa vám totiž svaly zväčšia, tak sa zrýchli metabolizmus a proces chudnutia bude oveľa rýchlejší. Takýto model zaručuje stratu nadbytočného tuku a nie svalov, čo sa automaticky odrazí aj na menšej veľkosti oblečenia.

 

Prečítajte si tiež: Pozrite si, koľko minút denne by ste mali stráviť fyzickou aktivitou. Posilníte si tak nie len srdce, ale aj myseľ

 

Podľa Sophie je však nevyhnutné držať sa týchto základných pravidiel:

  1. Jedz menej ako dokážeš spáliť. Toto neobľúbené pravidlo je totiž alfou omegou pre dosiahnutie želaných výsledkov a efektívneho chudnutia.
  2. Udržujte sa v pohybe. Trénerka radí, že ak sa vám nechce ísť cvičiť, máte zvoliť inú alternatívu. Napríklad sa ísť prejsť, previezť sa na bicykli, či zvoliť nejaký druh kolektívneho športu, pri ktorom sa aj zabavíte. Dôležité je neostať sedieť.
  3. Sledujte svoj progres. Okrem sledovania ručičky na váhe je žiadúce pozorovať aj zmeny na vlastnom tele. Ak sa žiadne zmeny nedejú, niekde nastala chyba. Najväčším sklamaním môže byť to, že po polroku driny vo fitku zistíte, že sa nič nezmenilo. Čo dokáže poriadne odradiť a demotivovať.  
  4. Myslite na svoje limity. Telo má svoje hranice, na ktoré netreba zabúdať. Na začiatku je preto dôležité si uvedomiť, že telo si na zdravšiu stravu a pohyb musí zvyknúť, čo si samozrejme vyžaduje istý čas, kým sa zmeny dostavia. Netreba zúfať, pravidelným správnym cvičením sa výsledky určite dostavia. Trénerka upozorňuje, že po prvej fáze prichádza stagnácia, preto treba tréningy zintenzívniť, čím sa dostanete do ďalšej fázy na ceste k vysnívanej postave.
  5. Neprepínajte sa. Pokiaľ nedokážete splniť svoj tréningový plán na 100 percent, nesnažte sa ho prekonávať. Telo si postupom času na záťaž zvykne a vtedy môžete pritvrdiť.  
  6. Jedzte plnohodnotné jedlá. Namiesto prijímania energie z tyčiniek, jogurtov a iných hlúpostí, sa radšej normálne najedzte. Vydržíte tak oveľa dlhšie bez nepríjemných pocitov hladu. 
  7. Dbajte na zdravý spánok. Telo si potrebuje po celom dni odpočinúť. Preto je dôležité dbať na dostatočne dlhý odpočinok, kedy sa telo najlepšie zregeneruje a nabudí metabolizmus k správnemu fungovaniu. Ideálne je 7 až 9 hodín denne.
  8. Snažte sa vyvarovať stresu. Pretože len vďaka tomu dokáže organizmus správne fungovať a neukladať si tuk do zásoby.
  9. Držte sa stanoveného harmonogramu. Každý z nás je individualita, preto je dôležité nastaviť tréning a jedálniček na mieru. Toho sa treba držať a v pravidelných intervaloch ho konzultovať a prehodnotiť dosiahnuté výsledky. Trénerka jednoznačne odporúča konzultovať harmonogram s odborníkmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies