Veľká razia v Španielsku, polícii sa podarilo zastaviť obchod s drogami

NETKY.SK • 29 Apríl 2020, 07:10 • 2 min
Veľká razia v Španielsku, polícii sa podarilo zastaviť obchod s drogami

MADRID - Španielska polícia oznámila vo včerajších večerných hodinách rozbitie medzinárodnej siete pašerákov drog. Policajti pri viacerých raziách zaistili štyri tony kokaínu a zatkli 28 ľudí.

slovakia

left justify in out

Námorníci

Skupinu podľa polície tvorili "skúsení námorníci a známi prevádzači", ktorí spolupracovali s medzinárodnými pašerákmi drog. Zameriavali sa na kokaín.

 

Lokalita

V stanovisku polície sa uvádza, že išlo o najväčšiu skupinu na území španielskej Galície, ktorá disponovala "veľkým počtom člnov". Drogy uskladňovala na rôznych miestach medzi Portugalskom a prístavným mestom Pontevedra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Eliana (@galicia_y_mas),

 

Drogy z materskej lode 

Španielski vyšetrovatelia pri razii spolupracovali s americkými, britskými a kolumbijskými úradmi. Z informácií, ktoré získali, polícia zistila, že pašeráci mali prevziať drogy z "materskej lode", ktorú napokon policajti zadržali približne 370 kilometrov od španielskeho pobrežia.

 

Posádka 

Loď plaviaca sa pod togskou vlajkou bola na mori približne tri týždne. Polícia na nej zadržala 15-člennú posádku. Väčšina zatknutých bola bangladéšskej a nepálskej národnosti. V rovnakom čase polícia uskutočnila razie na 20 adresách v Galícii, pričom zatkla 13 podozrivých. Niektorí z nich už boli v minulosti za pašovanie drog odsúdení.

 

 

Ponorka 

Galícia je vďaka členitému pobrežiu ideálnou vstupnou bránou pre pašovanie drog do Európy.

V novembri polícia pri jej pobreží zadržala 20-metrovú ponorku, ktorá niesla tri tony kokaínu v hodnote približne 100 miliónov eur. Išlo o vôbec prvý zaznamenaný prípad využitia ponorky na pašovanie drog.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies