V zámorí podpísali zástupcovia hráčov a vedenie NBA novú kolektívnu zmluvu, platiť bude sedem rokov

NETKY.SK • 29 Jún 2023, 13:15 • 2 min
V zámorí podpísali zástupcovia hráčov a vedenie NBA novú kolektívnu zmluvu, platiť bude sedem rokov

NEW YORK - Vedenie zámorskej basketbalovej NBA a zástupcovia hráčov podpísali novú kolektívnu zmluvu. Ratifikovaný dokument zavádza nové tresty pre kluby, ktoré porušia pravidlá o platovom strope.

slovakia

left justify in out

Vedenie zámorskej basketbalovej NBA a zástupcovia hráčov podpísali novú kolektívnu zmluvu, na ktorej znení sa dohodli už v apríli tohto roka. Do platnosti vstúpi v sobotu a má trvať až do sezóny 2029/2030. Ratifikovaný dokument zavádza nové tresty pre kluby, ktoré porušia pravidlá o platovom strope.

 

Do praxe uvedie aj novú turnajovú súťaž klubov v rámci základnej časti, ktorej výsledky sa budú počítať do tabuľky. Hráči dostali voľnejšie ruky v možnosti investovať a spolupracovať so stávkovými kanceláriami i spoločnosťami, ktoré sa zaoberajú konopnými produktami. Zároveň už liga nebude trestať hráčov za užívanie marihuany, ktorú legalizovali vo viacerých amerických štátoch. Obe strany budú môcť odstúpiť od zmluvy o jeden rok skôr, musia však o tom informovať do 15. októbra 2028, uviedla agentúra AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies