MS v hokeji: Získali sme druhé víťazstvo v rade, USA zdolali Švédsko

NETKY.SK • 21 Máj 2022, 21:56 • 2 min
MS v hokeji: Získali sme druhé víťazstvo v rade, USA zdolali Švédsko

TAMPERE - Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v sobotňajšom zápase základnej A-skupiny MS vo Fínsku nad Talianskom 3:1 a postup do štvrťfinále majú vo svojich rukách. Rozhodne sa o ňom v záverečnom stretnutí, v ktorom sa zverenci trénera Craiga Ramsayho stretnú po dvoch dvoch voľna v utorok o 15.20 h s Dánskom. Oba tímy majú na konte po deväť bodov, no severania majú k dobru pondelkový (19.20 s) duel s obhajcami trofeje z Kanady. Švajčiari šokovali Kanadu!

slovakia

left justify in out

Sýkora sa stal najmladším strelcom Slovenska

 

Slováci boli proti Taliansku v úvode aktívnejší a v prvej tretine svoju prevahu vyjadrili dvoma gólmi z hokejok Michala Krištofa a mladíka Adama Sýkoru. Ten sa stal vo veku 17 rokov a 254 dní najmladším strelcom Slovenska na MS. Celkovo je najmladší strelec národného tímu Juraj Slafkovský, ktorý mu prihral a po góle priniesol aj na striedačku puk. Vlani vo veku 17 rokov a 22 dní rozhodol o výhre v príprave nad Lotyšskom 1:0 pp. V druhej tretine gól nepadol. V tretej využili Taliani presilovku a duel zdramatizovali, no Alex Tamáši odpovedal taktiež v početnej výhode a upravil na 3:1.

 

Taliani sú s jedným bodom na predposlednom mieste tabuľky a v záverečnom zápase v pondelok o 15.20 h s Kazachstanom sa rozhodne o zostupujúcom z A-skupiny.

 

 

Švajčiari šokovali Kanadu

 

Švajčiarski hokejisti zvíťazili v šlágri "slovenskej" A-skupiny na majstrovstvách sveta vo Fínsku nad Kanadou 6:3. Po skvelej prvej tretine, ktorá sa skončila 3:3, vyhrali "Helvéti" ďalšie dve 1:0 a 2:0 a s plným počtom bodov po piatich stretnutiach sú na čele tabuľky. Pre zámorský tím to bola prvá prehra na turnaji.

Bol to už 120. zápase na MS elitnej kategórie pre dlhoročného švajčiarskeho reprezentanta Andresa Ambühla, ktorý tak vytvoril nový rekord šampionátu a osamostatnil sa na čele historických tabuliek.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

USA zdolalo Švédov 

 

Hokejisti USA zvíťazili v sobotnom zápase B-skupiny MS vo Fínsku nad Švédskom 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil 11 sekúnd pred koncom predĺženia Adam Gaudette, ktorý sa na víťazstve podieľal dvoma gólmi a jednou asistenciou.

Jeden z hlavných rozhodcov duelu bol Slovák Peter Stano.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by USA Hockey (@usahockey)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies