Štátny tajomník Mišík: Musíme si uvedomiť, že bezpečnosť sa nekončí na našich hraniciach, ale práca na nej sa začína doma

NETKY.SK • 26 September 2023, 19:00 • 2 min
Štátny tajomník Mišík: Musíme si uvedomiť, že bezpečnosť sa nekončí na našich hraniciach, ale práca na nej sa začína doma

Slovenské bezpečnostné fórum je druhá najväčšia bezpečnostná konferencia na Slovensku. Témami tohtoročného fóra boli okrem aktuálnych výziev aj kybernetická bezpečnosť a energetická sebestačnosť.

slovakia

left justify in out

 Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Peter Mišík sa 26. septembra 2023 zúčastnil na 17. ročníku Slovenského bezpečnostného fóra (SBF) v Bratislave. Vo svojom prejave pripomenul niekoľko dôležitých míľnikov, ktoré má Slovensko za sebou.

 

 

"Bezpečnosť nie je zadarmo"

 

„Tohtoročná symbolika sa nesie v znamení 30. výročia vzniku Slovenskej republiky a nevyhnutne aj v duchu reflexie troch dekád jej bezpečnosti. Za toto obdobie sme prešli viacerými obdobiami, ľahšími aj ťažšími. Avšak, zrejme len málokto očakával, že v roku 2023 budeme svedkami rozbitia európskej bezpečnostnej architektúry. To je realita, ktorú so sebou priniesla ruská vojna proti Ukrajine,“ uviedol štátny tajomník.




P. Mišík ďalej upozornil, že bezpečnosť nie je zadarmo. „Je potrebné viac investovať do našich kapacít, vojenských, diplomatických i ekonomických. Musíme si tiež uvedomiť, že bezpečnosť sa nekončí na našich hraniciach, ale práca na nej sa začína doma,“ doplnil štátny tajomník. Poukázal tiež na nebezpečenstvo, ktoré predstavujú konšpirácie, hybridné hrozby a polarizovaná spoločnosť.

 

Druhá najväčšia bezpečnostná konferencia



SBF je druhá najväčšia bezpečnostná konferencia na Slovensku. Okrem štátneho tajomníka Mišíka na nej vystúpili minister obrany SR Martin Sklenár, zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Peter Babiar či Martin Kačo, poradca premiéra pre zahraničnú politiku. Témami tohtoročného fóra boli okrem aktuálnych výziev aj kybernetická bezpečnosť a energetická sebestačnosť.

         



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: sbf.eac.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies