Nezabudnuteľné seriálové postavy: Doktor Frasier Crane, terapeut, milovník vína a vraj aj snob

NETKY.SK • 8 September 2022, 13:00 • 2 min
Nezabudnuteľné seriálové postavy: Doktor Frasier Crane, terapeut, milovník vína a vraj aj snob

O psychiatroch koluje všelijaká mienka, nevravím, že sú nenávidení alebo nebodaj posmievaní, ale určite nepatria k tým, ktorých človek s radosťou vyhľadáva a ešte sa tým aj pochváli. Doktor Frasier Crane, vyznajúci sa v tajomstvách ľudskej psychiky, to je ale už iná pesnička a oveľa lákavejšia.

slovakia

left justify in out

On totiž nie je obyčajný, aj keď by sa dalo namietať, že obyčajný predsa nie je nikto, ale pán Crane, s ním je všetko iné. V jeho spoločnosti nie je možné nudiť sa, nie je možné nesmiať sa a nie je možné neželať mu, aby si už, prepánajána, našiel nejakú slušnú ženu.

 

Začiatok

 

Ale poďme pekne po poriadku, lebo nie každý Frasiera dôverne pozná, čo je veľká škoda, to vám teda poviem.

Účinkoval ako hlavná postava v seriáli Frasier, (áno, ja viem, je smola, že je iba vymyslený), ktorý diváci sledovali v rokoch 90. a celkovo sa odvysielalo 11 sérií preplnených zábavou, prešľapmi a láskou k psychiatrii.

Všetko sa začalo odvíjať, keď doktorov otec, Martin Crane, utrpel mimoriadne vážne poranenie v kariére policajta, ktoré mu ďalej znemožnilo naplno sa venovať hľadaniu spravodlivosti a trestaniu nespravodlivosti.

A tak si Frasier ako dobrý syn vzal na zodpovednosť starostlivosť o chorého muža, čo vôbec nebolo ľahké.

Ešteže mal prácu ako rozhlasový terapeut, aj keď podľa viacerých len rozdával rýchle a neúčinné rady,

svoju vernú asistentku, hoci tá mu neraz vynadala hrubšie než chlap,

svojho mladšieho brata, tiež psychiatra, hoci ten mu svojou súťaživosťou neraz dvíhal krvný tlak,

svoju obľúbenu kaviareň, do ktorej chodil nazbierať energiu v šálke nejakého horúceho nápoja, hoci by uvítal, keby mu ako vernému zákazníkovi nikto nikdy nepoplietol objednávky.

 

O Frasierovi

 

Frasier nevie nič povedať jednoducho, jeho intelekt mu to vraj nedovoľuje.

Má obrovskú záľubu v kochaní sa a nakupovaní zbytočností, čo ho neraz doviedlo do veľmi ošemetných situácií.

V jedle je prieberčivý, hanburger či hranolčeky by odmietol a namiesto toho by si vybral čokoľvek, čo má francúzsky alebo inak cudzokrajne znejúci názov.

So ženami to nemá ľahké, lebo si síce našiel viaceré, ale vždy sa aj tak udialo niečo, čo spôsobilo rozchod a nikomu to nevravte, ale poväčšine bol na vine on.

V športe je nemehlo, rovnako tak mu nevychádza usporiadanie večierkov. Zato komplimenty, tie prijíma veľmi rád! Och, ako sa len vyžíva v tom, ak ho niekto chváli a ako ťažko znáša kritiku. Raz sa jeden muž o ňom vyjadril, že mu nie je veľmi sympatický a on ho nielenže vyhľadal, ale bol natoľko dotieravý, až mu spôsobil škodu. Svojou nešikovnosťou mu podpálil stánok, svojimi slovami mu pokazil náladu.

A nápady? Tak tých má Frasier síce milión a ešte viac, ale nikdy nič nedotiahne do konca. Skúšal všeličo, s bratom písali knihu, aj obchod s kaviárom si vymysleli, aj reštauráciu založili.

No ale nech nepíšem len ja, aj iní by o ňom narozprávali, veď aj básnička sa na jeho počesť zložila, aj keď jej autor mu trochu skomolil priezvisko.

„Bol raz jeden muž Frasier Krajn,

tvrdí o sebe, že je fajn.

Ako snob sa však správa,

keď sa s nami rozpráva.

A podľa mňa to nie je fajn.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies