Globálne otepľovanie je skutočné, a najviac to škodí prírode

NETKY.SK • 7 Február 2019, 19:48 • 2 min
Globálne otepľovanie je skutočné, a najviac to škodí prírode

BRATISLAVA – Nedávna štúdia odhalila, že s našou planétou sa dejú závratné veci. Bohužiaľ je to ale v negatívnej rovine. Teplota na Zemi sa neustále zvyšuje a ľadovce na oboch póloch sa topia.

slovakia

left justify in out

Globálne otepľovanie je skutočný jav. Ľudia ako takí ho na vlastnej koži nepociťujú no skutočne sa to deje. Najhoršie na tom je, že to vp veľkej miere ovplyvňuje prírodu. Otepľovanie je tak rozsiahle, že sa topí všetko a všade. Podľa štúdie je toto arktické leto najteplejšie za posledných 115-tisíc rokov.

 

img

 

Dôkazy pochádzajú z rastlín ostrova Baffin v kanadskej Arktíde. Pozitívum je však v tom, že otepľovaním sa vedcom odkrývajú také časti ľadového sveta, ktoré boli tisícky rokov ukryté pod ľadovou prikrývkou. 

 

"Arktída sa v súčasnosti otepľuje dva až trikrát rýchlejšie ako zvyšok zemegule, takže, prirodzene, ľadovce a ľadovcové pokrytia reagujú rýchlejšie," povedal Simon Pendleton, doktorand na Coloradskej univerzite v Boulderi, ktorý viedol výskum.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today's photo is from Nunavut, Canada. Congratulations to our featured artist for this beautiful photo! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Featured Artist: @arturstanisz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Selected By Mod: @fionamcleanphoto ----------------------------------------- Canada_photolover’s team Admin: @photocrazzie Mod: @fionamcleanphoto Mod: @windingpathphotography ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ For a chance to get featured you must follow @canada_photolovers and tag #canada_photolovers ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ #canada #enjoycanada #explorecanada #imagesofcanada #insidecanada #thankyoucanada #tourcanada #canadiancreatives #sharecangeo #cangeotravel #goodtimesoutside #mecnation #onserejointdehors #picture_to_keep #global_hotshotz #jaw_dropping_shots #earthlandscape #exceptional_pictures #livetoexplore #amazing_shots #adventureinspired #goatworthy #wildernessnation #unlimitedplanet #nunavut #baffinisland #arctic #earthlandscape #canada_photolovers_arturstanisz

Príspevok, ktorý zdieľa Canada_PhotoLovers (@canada_photolovers),

 

Vedci však naznačili, že ostrov bude v najbližších storočiach úplne bez ľadu. Vplyvy rýchleho otepľovania okrem iného spôsobujú aj extrémne výkyvy počasie a masívny pokles sobov v oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies