Ruská šampiónka Isinbajevová chce žiť v Monaku

NETKY.SK • 22 August 2013, 16:40 • 2 min
Ruská šampiónka Isinbajevová chce žiť v Monaku

MOSKVA - Len týždeň po zisku zlatej medaily na majstrovstvách sveta v Moskve sa rekordérka v skoku o žrdi Jelena Isinbajevová rozhodla, že opustí svoje rodné mesto. Chce žiť v bohatom Monaku.

slovakia

left justify in out

Isinbajevová svojimi vyhláseniami mohla poriadne nahnevať ruských spoluobčanov a najmä prezidenta Vladimira Putina, ktorý sa snaží vštepovať Rusom vlastenectvo. Výborná ruská atlétka sa vyjadrila, že jej rodné mesto Volgograd upadá. "Vo Volgograde budem mať veľa záväzkov, ale chcem žiť v Monaku," povedala Isinbajevová pre ruský denník Argumenty i Fakty a dodala: "Čo sa dá robiť v meste, ktoré je jednoducho chudobné? Mesto je staré, škaredé a sú tu hrozné cesty." 

Volgograd sa nachádza 900 kilometrov na juh od Moskvy a v minulosti sa volalo Stalingrad po bývalom diktátorovi Josefovi Visarionovičovi Stalinovi. Mesto je historicky slávne, v známej bitke o Stalingrad tu ruské vojská vyhrali nad zvyškami nemeckých síl. Bitka bola jedným z rozhodujúcich momentov v bojoch na východnom fronte a vyvrcholením nemeckej letnej ofenzívnej kampane. 

Isinbajevová však tvrdí, že slávne mesto potrebuje opravy a rozvoj na zlepšenie podmienok na bývanie, či športovanie. "Nemáme tu dobré podmienky na žitie," povedala. Atlétka ďalej uviedla, že Putin jej zablahoželal k zlatu na majstrovstvách sveta, ale jej pripomienky upozorňujúce na nedostatok športových zariadení a ďalšej infraštruktúry vo Volgograde ho nepotešili.  Ruský prezident vidí blížiacu sa februárovú zimnú olympiádu v Soči i futbalové majstrovstvá sveta 2018 ako príležitosť ukázať svetu, že Rusko je moderný štát, schopný úspešne organizovať veľké medzinárodné športové podujatia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies