Aeroflot prevádzkuje osobné lety z Ruska do Európy napriek zákazu vlády

NETKY.SK • 25 Jún 2020, 17:05 • 2 min
Aeroflot prevádzkuje osobné lety z Ruska do Európy napriek zákazu vlády

MOSKVA - Ruská letecká spoločnosť Aeroflot naďalej prevádzkuje osobnú prepravu do zahraničia, napriek nariadeniu vlády o zákaze medzinárodných letov.

slovakia

left justify in out

Lety napriek zákazu

Zákaz medzinárodnej osobnej prepravy platí v Rusku od 27. marca. Bol zavedený kvôli pandémii koronavírusu COVID-19.

 

Letecká spoločnosť Aeroflot, ktorej polovicu vlastní ruská vláda, však napriek zákazu naďalej lietala do iných krajín. Informoval o tom ruský denník Vedomosti

 

img

 

Zamestnanci Aeroflotu pod podmienkou anonymity informovali, že spoločnosť deklaruje medzinárodné osobné lety ako nákladné.

 

"Medzinárodné nákladné lety sú povolené. Tieto lety sú registrované ako nákladné, ale letenky sa za ne predávajú so súhlasom Federálnej agentúry pre leteckú dopravu", - uvádza sa v publikácii.

 

Exkluzívne letenky do Nice a Barcelony

Letenky na zahraničné lety sú niekoľkonásobne drahšie, pretože lietadlá sa vracajú do Moskvy bez cestujúcich. V Rusku platí zákaz vstupu cudzincov z dôvodu pandémie, a preto letenky na lety do Moskvy nie sú na predaj.

 

img

 

Podľa denníku Vedomosti Aeroflot lieta z Moskvy do Frankfurtu nad Mohanom, Paríža, Londýna, New Yorku, Soulu a Tel Avivu.

 

Spočiatku spoločnosť prevádzkovala lety do týchto miest raz týždenne. Ale od začiatku júna sa lety do týchto letov začali prevádzkovať dvakrát za týžden.

 

Potom sa do letového poriadku pridal týždenný let do Nice a dva do Barcelony. Minulý týždeň sa objavili aj lety do Ríma.

 

img

 

Nie každý si môže kúpiť lístok

Predaj leteniek na tieto lety sa otvára na webovej stránke spoločnosti za menej, ako týždeň a nie je možné si rezervovať letenky na budúci týždeň.

 

Kúpiť si letenku na tieto lety môžu len občania iných krajín a Rusi, ktorí majú povolenie na pobyt v európskej krajine.

 

Ako predtým informoval Netky.sk, v apríli stovky Rusov cestovali do zahraničia napriek zatvoreným hraniciam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies